S og SF støtter DF-forslag: “Vi må ikke være naive. Der findes stater og organisationer i Mellemøsten, som meget aktivt forsøger at eksportere og udbrede radikale fortolkninger af Islam.”

Iqra Privatskole (Google Map)

I dag kan man overvære et flertal af tre partier som er ret usædvanligt. Det er Socialdemokratiet og SF, som vil støtte et forslag fra Dansk Folkeparti.

 

Forslaget vil indføre et fuld stop for penge fra lande uden for EU til friskoler i Danmark.

 

Det omfatter alle friskoler. Men formålet er først og fremmest at stoppe muslimske landes støtte til muslimske friskoler i Danmark.

 

Mattias Tesfaye, Socialdemokratiets integrationsordfører begrunder støtten således:

 

“Vi må ikke være naive. Der findes stater og organisationer i mellemøsten, som meget aktivt forsøger at eksportere og udbrede radikale fortolkninger af Islam.” Berlingske.dk

Skolerne må ikke modtage penge fra, være ejet af eller leje boliger af personer, som bor uden for EU. På den måde skal de beskyttes mod påvirkning og pres fra muslimske lande.

 

Det er grundtanken i det beslutningsforslag, som Dansk Folkeparti fremlagde i oktober. Det skal i dag til 1. behandling i Folketinget. Og her vil Socialdemokratiet og SF altså støtte forslaget.

 

– Vi foreslår, at der indføres et totalforbud mod private donationer til friskoler. Spørgsmålet er, om vi overhovedet skal tillade donationer, når staten finansierer tre fjerdedele af skolernes udgifter, og forældrene betaler resten, sagde partiets skoleordfører, Alex Ahrendtsen ifølge fyens.dk.

 

– Her er mit svar: Nej, det skal vi ikke, tilføjede DF-ordføreren.

 

Dansk Folkeparti fremlagde forslaget, kort tid efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet havde frataget den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole sit statstilskud.

 

For to dagen siden blev endnu en friskole frataget sit tilskud.

 

Dansk Folkeparti ønsker ikke at sådanne skoler skal kunne drives videre med tilskud fra andre stater. Tilskud som Danmark ikke kan kontrollere, som reglerne er i dag.

 

https://www.fyens.dk/indland/Dansk-Folkeparti-Stop-private-donationer-til-friskoler/artikel/3191279

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…