Præsident Macron vil have hånd i hanke med islam i sit eget land​

PARIS: Præsident Emmanuel Macron, som hidtil har virket ligeså blød over for problemer med islamske invandrere som Angela Merkel i Tyskland, har nu sat sig for at få hånd i hanke med islam i Frankrig. Det siger han til franske medier søndag

 

Han vil først og fremmest have styr på, hvordan moskéer bliver finansieret fra udlandet, men han vil også have klart belyst, hvordan muslimsk aktivitet bliver betalt med milliard-indtægter fra halalslagtet kød.

 

Der er 2.450 moskéer i Frankrig. 80 procent betales med de skatter (zukat) de islamiske trossamfund selv spytter i bøssen. Men Marokko bidrager med 6 millioner euros, Saudi Arabien med 3.759.400 euros, Algeriet med 2 millioner euros, hvortil kommer støtte fra private udenlandske statsborgere.

 

Tyrkiet bidrager ikke med penge, men sender imamer til Frankrig. Men netop uddannelse af imamer vil Macron have kontrol med, så de ikke støtter Taliban eller prædiker hellig krig i moskéer på fransk jord.

 

Enorme halal-indtægter

Det er vanskeligt at opgøre, hvor mange millioner muslimerne får i kassen på deres monopol på at sælge halalslagtet kød.

 

Hvoraf meget ender i franske supermarkeder, hvor kunderne har svært ved at sikre sig, at såvel råvarer som dybfrosne færdigretter ikke kommer fra muslimske slagterier.

 

Eller at franske bistroer og restauranter ikke serverer kød fra kvæg, som er slagtet uden bedøvelse, men til lyden af imamske bønner.

 

Rejser til Mekka

Frankrig bliver også hvert år drænet for over 250 millioner euros, som troende muslimer bruger på at tage på pilgrimsrejse til Mekka.

 

Saudi-Arabien har eneret på at godkende de rejsebureuer, som sender pilgrimmene af sted. Frankrig har intet overblik over, hvor mange penge, der ryger ud af landet flere gange om året.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Og lige netop på det punkt får præsident Macron nok svært ved at få styr på problemerne med tilhængerne af Frankrigs næststørste religion. Der er mellem 3 og 6 millioner mennesker, som bor i Frankrig, men bekender
sig til Islam. Og i alt fald 2 millioner af dem følger koranen bogstaveligt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…