Politisk kommentator udsættes for shitstorm på grund af kritik af Islam og asylsøgere, og han nyder det

PARIS: Navnet er Eric Zemmour, og 100.000 franskmænd forlanger, at han underkastes mediecensur, og at hans udsendelser boykottes, fordi han har rabiate meninger om Islam og muslimer.

 

De store medier, både trykte og elektroniske, har ansvaret for hans succes, hævder de mange tusinde, der står bag shitstormen.

 

Det kunne tage pippet fra enhver, men ikke Eric Zemmour. Hvis han sover dårligt om natten, må det være fordi han ikke vil ind i drømmeland, men holde sig vågen for i fuld bevisthed at nyde kritikernes bevågenhed.

 

Pædofil profet

Men hvem er Erik Zemmour? Han er født den 31. august 1958 i Montreal, hovedbyen i Canadas fransktalende enklave Quebec.

 

Han er skribent, forfatter, politisk kommentator og jøde. Det sidste er nogenlunde det eneste, han ikke gør noget stort nummer ud af.

 

Men han lægger ikke fingrene imellem, når det drejer sig om at håne Islam. Således har han ikke været bleg for at hænge profeten Muhammed ud som pædofil. Det skyldes, at profeten ifølge en hadith, et tillæg til Koranen, fuldbyrdede ægteskabet med sin niårige barnebrud Aisha, før hun havde fået menstruation.

 

Eric Zemmour har også haft mere afslappede drillerier på repertoiret. I et populært TV-program blev han konfronteret med en muslimsk indvandrer fra Afrika. Hun hed Hapsatou Sy, og Zemmour spurgte for åben skærm, om hun ikke kunne være så venlig at ændre sit fornavn. Indvandrere fra Polen, Rusland, Tyskland og Italien skifter deres navne til noget mere fransk.

Corinne vil klinge bedre i franske øren end Hapsatou, sagde han.

 

Det udlagde Hapsatou Sy som en racistisk fornærmelse og forlangte en undskyldning. Den kan hun kikke i vejviseren efter, og hvis hun anmelder ham for racisme, vil Zemmour nyde retssagen uanset udfaldet.

 

One-man-show

I et andet TV-program har værten Laurent Ruquier flere gange haft Zemmour som gæst. Hans dumheder er en del af hans one-man-show, siger TV-værten, og man kan beklage, at der er andre end højrefløjens Marine Le Pen, der er modstander af indvandrere, men sådan er det jo. (Marine Le Pen har senest udtalt, at Frankrig rummer 700 no-go-zoner, hvor politi, brandfolk og indfødte franskmænd foretrækker at holde sig væk).

 

Kun når der er valgkampe, er det udelukket, at Ruquier inviterer Zemmour. Han er helt på det rene med, at Zemmour tiltrækker stemmer, som en magnet tiltrækker små blå søm

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…