Ingen bedøvede ulve i varevogn ved grænsen – til gengæld har politiet forhindret lidt over 6.000 illegale at komme ind i landet

Foto: Gunner Hede

Det var ikke bedøvede ulve, men en and.

 

På et tidspunkt verserede på Facebook et rygte om, at der var fundet bedøvede ulve i en varevogn, som politiet havde stoppet ved den dansk-tyske grænse.

 

Ulvene skulle ifølge rygterne angiveligt være beregnet til udsætning i Danmark.

 

Men til stor sorg for ulvehaderne i Jylland og til stor glæde for ulvetilhængerne på de københavnske caféer, er det et rygte, som intet har på sig.

 

Det er en and, lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi

I den syd- og sønderjyske politikreds kender man således intet til en varevogn, som grænsekontrollen skulle have stoppet med bedøvede ulve i lastrummet.

 

”Vi er af et medie blevet foreholdt et rygte på SoMe. Nemlig at vi ved grænsen i en varevogn skulle have fundet bedøvede ulve til udsætning,” skriver politikredsens kommunikationsenhed på twitter og understreger:

 

”Det har vi ikke. Det er en and.”

 

Kommunikationsrådgiver Helle Lundberg, Syd- og Sønderjyllands Politi, oplyser, at det en person i en gruppe på facebook, der har skrevet, at der ved grænsen var blevet stoppet en varevogn med bedøvede ulve.

 

”Men det har intet på sig,” fastslår Helle Lundberg.

 

Altså ingen bedøvede ulve, men til gengæld et hav af personer, som har forsøgt at komme illegalt ind i Danmark for slet ikke at tale om menneskesmuglere med vågne personer i lasten.

 

Næsten seks tusinde personer er blevet afvist ved grænsen

Grænsekontrol er ren symbolpolitik for at glæde Dansk Folkeparti, lyder det fra Det Radikale Venstre, hvor man åbenbart ikke tager det så nøje med, hvem der kommer ind i landet.

 

Fakta er, at lige siden grænsekontrollen blev indført den 4. januar 2016 er i alt 6.060 personer til og med den 14. juni i år blevet nægtet indrejse i Danmark, fremgår det af tal fra Rigspolitiet

 

I samme periode er i alt 292 menneskesmuglere blev afsløret i forbindelse med grænsekontrollen.

 

Og danskerne er da også glade for grænsekontrollen, viser en måling, som Norstat gennemførte for Altinget. dk i september 2017.

 

Her ønskede 59 procent at bevare grænsekontrollen, medens kun 29 procent ville have den afskaffet.

 

Over tre tusinde personer er blevet sigtet

Samtidig med, at lidt  over seks tusinde personer siden 4. januar 2016 er blev afvist ved grænsen og nægtet indrejse i Danmark, har det store antal også medført, at politiet har rejst en række sigtelser.

 

Tallene her er fra perioden 4. januar 2015 og til og med 14. februar 2018.

 

Det er i denne periode foreløbigt blevet til i alt 3.905 sigtelser, der stort set dækker det meste af straffeloven bortset fra vold og seksuelle krænkelser, særlovene samt færdselslovene.

 

Således viser en opgørelse over sigtelser fra Justitsministeriet til Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen, at det ikke er alle udviste kriminelle, der har held til at rejse ind i Danmark igen.

 

Således er i alt 92 udviste kriminelle blevet grebet ved grænsekontrollen i forsøg på at rejse ulovligt ind i Danmark.

 

Dertil kommer 55 narkosmuglere, som aldrig kom længere end til danske fængsler sammen 265 menneskesmuglere.

 

Ulovlige våben forsøges også i stor stil smuglet over grænsen.

 

Alt i alt er der i perioden rejst 186 sigtelser for overtrædelser af våbenloven, blandt andet 11 sager om skydevåben.

 

Og så er der i øvrigt i et enkelt tilfælde pågrebet en fange, der var flygtet fra et fængsel. Om han var på vej sydpå eller nordpå fremgår ikke af statistikken.

 

Grænsekontrollen forlænget frem 12. november

Selvom der udelukkende er tale om en sporadisk grænsekontrol, skal Danmark alligevel pænt bede EU-Kommissionen om lov.

 

I denne omgang har Danmark, som officielt er en selvstændig nation, fået lov til at bevare sin sporadiske grænsekontrol frem til den 12. november.

 

Herefter skal Inger Støjberg så igen pænt bede EU-Kommissionen om lov til endnu en forlængelse.

 

Bliver det et nej, åbnes der igen for sluserne for illegal indvandring, menneskesmuglere og udviste kriminelle, der i stort antal atter vil kunne komme ind i landet.

 

Netop det faktum, at så mange hidtil er blevet afvist ved grænsen plus det store antal sigtelser i en situation med sporadisk grænsekontrol, viser blot, at det er hårdt tiltrængt med fast grænsekontrol.

 

Det store spørgsmål er jo: Hvor mange illegale og hvor mange menneskesmuglere og hvor mange udviste kriminelle stryger overgrænsen, når politiet ikke er der?

 

Læs også:

 

https://denkorteavis.dk/2015/der-er-klare-beviser-for-at-graensekontrol-virker-og-statsledere-som-er-imod-vil-gerne-have-graensekontrol-nar-de-selv-skal-beskyttes/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…