Justitsministeren: Muslimer har ikke krav på, at der serveres halalkød i børneinstitutionerne

Colourbox

Der er i dag, så mange muslimer i Danmark, at en del kommuner serverer halalslagtet kød i deres institutioner.

 

De går ud fra, at kødet skal være halalslagtet, hvis der er muslimske børn i en institution. Gør man ikke det, så strider det imod religionsfriheden, tror mange.

 

Men det er ikke rigtigt. Det er helt lovligt ikke at servere halalslagtet kød i offentlige institutioner.

 

Det fremgår af et svar fra Justitsminister Søren Pape Poulsen.

 

Hvis der er et godt vegetarisk alternativ til de almindelige danske kødretter, så er det helt i orden, og så har muslimer ikke krav på, at der serveres halalslagtet kød.

 

Det er Claus Kvist Hansen fra Dansk Folkeparti, som har spurgt Justitsministeren.

 

“Jeg mener, at institutionerne ikke skal være tvunget til at servere halalslagtet kød for muslimske børn, når danske børn får svinekød eller andet kød, som muslimerne ikke vil spise”, siger Claus Kvist Hansen til Den Korte Avis.

 

Og nu giver Justitsministeren ham ret. Søren Pape Poulsen skriver i sit svar:

 

“En ordning, hvor der i en kommunal daginstitution som eksempelvis en vuggestue ikke serveres rituelt slagtet kød, men i stedet et vegetarisk alternativ, som lever op til dagtilbudslovens krav om et sundt frokostmåltid, herunder de til enhver tid gældende officielle anbefalinger for kost til børn i den relevante aldersgruppe, vil efter Justitsministeriets umiddelbare vurdering ikke rejse spørgsmål i forhold til Den europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 9 om religionsfrihed.”

 

Godt for integrationen

“Jeg har i efterhånden en del år kæmpet mod halalkød i de offentlige institutioner, og et tilbagevendende argument, jeg har mødt, har ofte været, at “det er krænkende mod religionsfriheden at nægte at servere halal” eller at det skulle være hjemlet i Menneskerettighedskonventionen”. Det har jeg altid benægtet. Og jeg er blevet bestyrket af de domme og udtalelser, der foreligger”, siger Claus Kvist Hansen og fortsætter.

 

“Men nu har jeg så Justitsministerens ord for, at det er rigtigt. Så nu er der ikke mere at diskutere. Det er jeg meget glad for. alt andet lige styrker det, at institutionerne kan gøres fri af religiøst betingede særkrav. Og det er helt afgørende, hvis vi muslimer skal integreres”, slutter Claus Kvist Hansen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…