Nu kommer et nyt opgør i det store drama om ulve i Danmark

Arkiv Colourbox

Retten i Herning idømte den 28. september en 66-årig mand 40 dages betinget fængsel for at have skudt en ulv med sin riffel.

 

 

Riflen blev konfiskeret, men den 66-årige beholdt sit jagttegn.

 

 

Dommen bliver nu anket af Statsadvokaten i Viborg, der vil have landsretten til at tage stilling til, om straffen skal skærpes. Det oplyser senioranklager Mette Bøgelund Hansen fra Statsadvokaten i Viborg.

 

”Vi ønsker både, at landsretten tager stilling til, om fængselsstraffen skal være højere, men også om den tiltalte skal have frakendt sit jagttegn,« siger Mette Bøgelund Hansen i en pressemeddelelse.

En meget speciel straffesag

Den 66-årige har jagttegn, men Retten i Herning valgte som nævn ikke at frakende ham retten til at gå på jagt.

 

”Det er en meget speciel straffesag, fordi domstolene aldrig tidligere har taget stilling til, hvad straffen skal være for at skyde en ulv. Derfor er det vigtigt, at vi også får landsrettens vurdering,” siger Mette Bøgelund Hansen.

 

Ulven blev skudt med en riffel den 16. april 2018 på en mark i Vestjylland. Riflen blev affyret fra en bil.

 

Udover 40 dages betinget fængsel fik den 66-årige konfiskeret den dræbte ulv og sin riffel, ligesom han blev dømt til at betale sagens omkostninger. Ankesagen er endnu ikke blevet berammet ved Vestre Landsret.

 

I sin procedure under retssagen i Herning krævede anklager Ulrik Panduro den 66-årige straffet med mindst tre måneders ubetinget fængsel, som altså endte med at blive til 40 dages betinget fængsel.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…