En kvinde blev befamlet af nogle muslimske mænd – da hun gjorde modstand, fik hun svaret: ”Hvis du ikke vil have den slags, må du bære tørklæde”

Colourbox

Den liberale avis Der Tagesspiegel, der udgives i Berlin, bragte tirsdag en opsigtsvækkende artikel.

 

Gennem en stribe interviews med berlinere tegnede journalisten billedet af en by, som er præget af en tiltagende stemning af angst og utryghed.

 

Den er forbundet med den voldsomme tilstrømning af flygtninge og asylansøgere til byen, specielt fra den muslimske verden.

 

”Retsstaten har givet op her i byen”

Et udpluk af citater fra artiklens interviews giver en fornemmelse af, hvor alvorligt folk ser på situationen:

 

En inkarneret berliner på 48 år: ”Jeg føler mig ikke længere godt tilpas og sikker i denne by. Her er noget gået af lave.”

 

En statsadvokat: ”Retsstaten har givet op her i byen.”

 

En skoleleder: ”Vi er på vej mod en middelalder.”

 

Samme skoleleder: ”Vi tager for meget hensyn. Vi står for lidt fast over for mange forældre (med muslimsk baggrund, red.). For dem gælder, at det er ligegyldigt med uddannelse – hovedsagen er, at man er from.”

 

En integrationskonsulent: ”Jeg forstår udmærket, at folk her har en følelse af angst og usikkerhed.”

 

Samme integrationskonsulent: ”Vi må forberede os på, at en ny bølge af vold vil ramme os.”

 

Angela Merkels ansvar

Ifølge artiklen føler berlinerne, at flygtninge og asylansøgeres aggressioner mod tyskere er taget kraftigt til i de seneste to-tre år. Altså siden Angela Merkel åbnede for den massive tilstrømning fra den muslimske verden.

 

Den nævnte integrationskonsulent peger på, at mange af flygtningene er opdraget med vold i både familie og skole.

 

Mange flygtninge finder hurtigt ud af, at politiet nok laver mange kontroller, men at der ikke kommer meget ud af dem. ”Retssystemet er overbelastet, og politiet mødes med for ringe respekt.”

 

”Min søn må ikke lege med piger”

Artiklens pointer illustreres med konkrete eksempler:

 

En 18-årig kvinde, der går i bikini ved vandet, bliver skældt ud af fire unge arabiske mænd for at være ”en sæk”, når hun render sådan rundt.

 

En 60-årig kvinde, der går tur i en park med sin mand, bliver af en arabisk mand spurgt, om hun vil have sex med ham i buskadset.

 

En præst fortæller, nærmest med tårer i øjnene, at en ung araber kom hen til ham foran kirken og inviterede ham på sex.

 

En arabisk far indfandt sig i en børnehave for at se på forholdene. Han iagttog børnenes leg og sagde så til lederen af institutionen: ”Det må stå klart, at min søn ikke leger med piger.”

 

Vrede og fjendtlighed

Man vil måske kalde disse eksempler for enkeltstående tilfælde, skriver journalisten. Men han fortsætter:

 

”Der findes mange af den slags enkelttilfælde her i byen. Og der findes virkelig mange mennesker, der henvender sig til os og beretter om lignende erfaringer.”

 

Artiklen gengiver også røster, der tegner et mere positivt billede af flygtninge og asylansøgere i Berlin. En af dem er en forsvarsadvokat, der siger:

 

”Jeg har klienter, flygtninge, der er fantastisk integrerede. De taler bedre tysk end mange tyskere.” Hun mener, at de lider under tyskernes vrede og fjendtlighed.

 

Men hun indrømmer, at også hun kan føle vrede over de aggressive unge muslimske mænd og deres respektløshed over for tyskere.

 

En kvinde uden tørklæde må man befamle

Selv denne indvandrervenlige forsvarsadvokat er blevet stærkt rystet over en oplevelse i sin egen familie:

 

Hendes datter kørte med undergrunden (U-Bahn) i den indvandrertætte Berlin-bydel Neukölln. Unge arabiske mænd begyndte at befamle hende. Da hun gjorde modstand, sagde én af dem:

 

”Hvis du ikke vil have den slags, må du bære tørklæde.”

 

Vestlige kvinder betragtes som skidt. Hvis de vil have respekt, må de underkaste sig shariaen og dække sig til.

 

Flere og flere tyskere har fået nok. Det fremgår af vælgernes reaktioner. Og det fremgår af denne opsigtsvækkende artikel i Der Tagesspiegel.

 

I Danmark går udviklingen langsommere. Men den går grundlæggende samme vej, fordi ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres andel af befolkningen bliver ved med at vokse.

 

https://www.tagesspiegel.de/berlin/integration-von-fluechtlingen-wird-berlin-zum-angstraum/21029108.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…