Sara fra Syrien: “Problemet er de muslimske mænd” – I forstår ikke, hvor galt det står til – I er for naive, siger hun

Arkiv fra Frankrig, Skærmprint Le Parisien

ISLAM I SVERIGE: Den muslimske masseindvandring forvandler Sverige. Syriske Sara på 30 år, ryster på hovedet og kalder Sverige for et jomfruland, fordi svenskere er for naive. I forstår ikke intolerancen hos muslimerne, siger hun.

 

Den svenske journalist møder Sara fra Syrien. Hun er skilt og har børn. Hun er karrierekvinde, og begyndte sit liv i Sverige for nogle år siden. Hun er veltalende og smart, moderne klædt, taler godt engelsk og svensk – men hun er bange. Hun bor i en by midt i Sverige, og den er så tilstrækkeligt lille, at hendes landsmænd har tjek på hende.

 

Problemet er de muslimske mænd, siger Sara, en moderne syrisk kvinde.

 

– De er ikke bange for politiet, for de ved, at de ikke har nogen magt.

 

Men Sara bliver alligevel stædigt ved med at hjælpe de muslimske kvinder. Hun er ildsjæl og arbejder på det asylcenter, hvor hun tidligere boede.

 

Hun må anvende list for at komme forbi de mandlige asylansøgere, for at komme i kontakt med kvinderne. Under dække af, at kvinderne bare skal ud og røre sig lidt, kan hun informere dem på gåturen. Hun forsøger at påvirke dem, og lære dem om deres rettigheder som kvinder i det nye land. 

 

– De ved overhovedet intet om deres rettigheder.

 

 Hun har startet en kvindegruppe der laver forskellige aktiviteter, blandt andet ture ud i naturen.  

 

– Bare det, at tage jihab’en af og føle vinden i sit hår, det er fantastisk. Og at bade og føle, hvordan vandet omslutter ens krop. 

 

Projekt for kvinder

Sara er blevet en succes hos de organisationer der står for det frivillige arbejde på asylcentret i den mellemstore by. Efter at de har oplevet hendes handlekraft, har hun fået tildelt flere opgaver. Sara starter projekter, er tolk og forligskvinde.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Hun har særlige kneb, når det gælder om at få tilladelse til, at tage kvinderne med ud og røre sig lidt – noget der i det svenske samfund er selvfølgelige rettigheder.

 

– Jeg opbygger tillidsforholdet, så mændene kommer til at betragte mig som en “god kvinde”, og så begynder de at stole på mig. På den måde får jeg lov til at tage kvinderne med ud et kort stykke tid.

 

Seksualundervisning    

Sara har ligefrem arrangeret seksualundervisning for kvinderne, noget deres mænd aldrig ville være gået med til.

 

– Jeg løste problemet ved at bede en politimand om at tale om emnet, siger hun og ler. Ingen fattede mistanke.

 

– ALLE har seksuelle problemer, fortsætter hun. Og tro ikke at vi ved noget om sex. Tag hellere for givet, at vi intet ved.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Låst inde i måneder  

Mange kvinder er fanget i deres værelser på asylcentret.

 

– Mændene siger bare at hun er gravid. Eller syg. Og det er enden på den diskussion.

 

Mange er låst inde i måneder, siger Sara.

 

Mænd kan uhindret mishandle eller voldtage deres kvinder, hvis de vil.

 

– Kvinderne narres til at tro, at myndighederne fjerner deres børn, hvis de siger noget om volden, så de tier. De forstår ikke. 

 

Det er derfor, at Sara kæmper ved brug af samtaler og workshops.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Respekterer ikke   

Når hun skal bevæge sig omkring blandt centrets cirka 450 asylansøgere, så bliver hun nødt til at have to mænd med. En lærer som arbejder på stedet, og så “en af dem”, en muslim, en araber.

 

– Jeg kan ikke nøjes med, at have en svensker med mig. De respekterer ikke svenskere, så der skal en af dem med, ellers er det farligt.  

 

– De er ikke bange for politiet. De har ingen magt.

 

Forgæves

Men ifølge Saras bror er hendes arbejde forgæves.

 

– Min bror siger : “Du spilder din tid. Det kommer aldrig nogen sinde til at fungere. Islam er ikke forenelig med Sveriges kultur”.

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

 

I byens motionscenter går muslimer, ifølge broderen, rundt og opfordrer deres landsmænd til at gå i moskeen.

 

Han siger, at de ikke kommer til at tilpasse sig.

 

– Det er to modsatte kulturer. Det er en konkurrence mellem en voldskultur, og en kultur som bygger på samarbejde og tillid, siger Sara.

 

Er svenskere for naive ?

– Ja, det her er et jomfruland. I forstår ikke deres intolerance.

 

Hun siger, at Sverige skal sætte de indvandrende mænd i arbejde. Sætte dem på plads og holde dem beskæftiget.

 

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

– Det er ikke gavnligt som det er nu, hvor store grupper af mænd går rundt uden at lave noget. Mit håb ligger hos kvinderne, siger Sara. 

 

Islam er et kvindefængsel

Islam er mændenes religion. Den er skabt af mænd til mænd. I det system er kvinderne mændenes fanger. De er spærret inde i hjemmene, i tøj, og i regler om dydighed og lydighed. Er der den mindste “slinger i valsen”, så sladres der, for der er indberetningspligt. Alle lurer på alle, og på den måde er shariapolitiet overalt. Kun få kvinder undslipper, og de der gør, må ligesom Sara gemme sig, for de er i stor fare. Som en af de få, der er sluppet ud af fængslet, prøver Sara nu at hjælpe de muslimske kvinder. Men det er meget vanskeligt, at komme forbi deres fangevogtere. Mændene. 

     

Dette er den første af tre artikler om Sara fra Syrien, som lever i Sverige. Den er oversat fra svensk af Steffen Wernberg-Møller fra samtiden.nu med deres tilladelse

Sara från Syrien – Del 1 “Sverige är Virgin Country”

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…