11-årig muslimsk pige fortalte, at en mand rev hendes hijab af – Canada var i oprør, men så kom afsløringen …

Hele Canada var rystet. Alle medier fortalte om et frygteligt overfald på en 11-årig muslimsk pige.

 

Sådan er de onde hadefulde racister, der lider af islamofobi, måtte man forstå.

 

Medierne boltrede sig i stor stil.

 

Det var om fredagen. Men så om mandagen kom chokket.

 

Politiet kunne oplyse, at hele historien var det pure opspind. Der havde aldrig været et overfald på den 11-årige muslimske pige.

 

Forløbet

Khawlah Noman fortalte fredag, at en mand med overskæg og brille angreb hende bagfra med en saks og klippede i hendes islamiske tørklæde, hijab.

 

Derefter løb han. Men 10 minutter senere kom han tilbage. Og begyndte igen med en stor saks at klippe i hendes tørklæde.

 

Et tørklæde med en 30 cm lang flænge blev overdraget til politiet.

 

I løbet af ingen tid blev der arrangeret en pressekonference på pigens skole.

 

Her fortalte hun om overfaldet. Ved hendes side stod lillebroderen, som påstod, at han havde set det ske. Desuden fortalte moderen grådkvalt om begivenheden. Hendes ansigt var dækket til bortset fra øjnene.

 

Avisernes forsider var ved at svømme over med historien.

 

Og Canadas premierminister Justin Trudeau skrev samme dag på twitter: Canada et et åbent land, der byder folk velkommen. Og vi kan ikke tolerere den slags handlinger.

 

En stribe andre politikere kom på banen med lignende forargede reaktioner, heriblandt Torontos borgmester John Tory og staten Ontarios guvernør Kathleen Wynne.

 

Det pure opspind

Men mandag kom så chokket. Politiet havde efterforsket sagen og derefter skrev de en pressemeddelelse, der kort og kontant meddelte, at historien var opdigtet:

 

“Efter en detaljeret efterforskning har politiet besluttet, at de beskrevne begivenheder ikke har fundet sted. Vores efterforskning er afsluttet, og vi regner ikke med, at der vil ske yderligere i sagen.”

 

Sådan lød den korte pressemeddelelse i forbindelse med en af de mest omtalte presse-historier i Canada i år.

 

Det skriver flere medier som Toronto Sun, CTV News og BBC.

 

Den indvandrings- og islamkritiske Ezra Levant lavede en sarkastisk video om sagen.

https://www.youtube.com/watch?v=hgimG_9Fh2s

 

Her beskriver han blandt andet, at hele forløbet er fuld af store hulle, som medierne straks burde havde opdaget. Men det gjorde de ikke, fordi en sag om et islamofobisk angreb på en lille muslimsk pige sikker passede dem godt.

 

Ezra Levant mener ikke den 11-årige pige skal efterforskes. Men det skal moderen. Hvor stammede denne historie fra? Hvad var moderens rolle?

 

Mange efterlyser svarene. så måske er historien ikke slut endnu.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…