Nul indpakkede kvinder i det offentlige rum

Af Brian Mørch, Folketingskandidat, Dansk Folkeparti

 

Det var ikke uventet, at der blev skrig og skrål, da tildækningsforbuddet – også kendt som burkaforbuddet – trådte i kraft for få dage siden.

 

De empatiske med menneskesyn i metermål, er ganske tavse, når kvinders kønsdele lemlæstes, når piger, der lige har nået gå i byen-alderen står brud og skal indordne sig en fætter eller en ven af familien derhjemme, spærres inde i hjemmet, nægtes frihed eller udsættes for decideret vold inden for familiens rammer går helt op i falsetten, når islams henførte fans nægtes at maskere sig i det offentlige rum.

 

Ikke en eneste reagerer på det faktum, at Irans kvinder også er begyndt at røre på sig. Ikke for at få mere indpakning eller endnu snævrere grænser for deres bevægelsesfrihed men for at få lov til at smide den forhadte chador.

 

Kvinder fængsles og piskes for at smide indpakningen, men måske var der andre end mg, der så tv-indslaget, hvor en regeringstro kvinde forsøgt at slæbe af med en kvinde i en bus, der ikke havde gjort noget – andet end ikke at have bemærket, at hendes hovedklæde havde forskubbet sig lidt, så man kunne se noget af hendes hår. Nyt er det, at de øvrige buspassagerer kom kvinden til undsætning, og de strikse måtte gå med uforrettet sag.

 

Men kommer det til det nye burkaforbud i Danmark skorter det ikke på hystader af alle køn, der er ved at sparke hinanden til blods for at komme frem og fortælle, at det i deres optik, verden eller bog er et brud på de indpakningsbegejstredes menneskerettigheder.

 

Forleden talte jeg med en bekendt af familien, der var ung i 1960’erne, og snakken faldt på tørklæder. Hun fortalte, at i hendes pure ungdom var det vildt moderne blandt unge piger at toupere deres hår, så det blev højt og derefter blev et pastelfarvet chiffontørklæde anbragt på toppen. Hun har fulgt andre modeluner med tørklæder. Blandt andet at binde det som vaskekoner gjorde eller folde det sammen og bruge det som bredt hårbånd.

 

Vi snakkede også om ældre generationers kvinder, der for at skåne håret mod støv, snavs, fedt og stegeos bandt et tørklæde om håret. Hårvask med sæbespåner var besværligt og tidskrævende.

 

Hvad bilder de sig ind
Jeg hilser burkaforbuddet velkomment. Hvad bilder de sig ind, disse kvinder at gå rundt i det offentlige rum fuldstændigt tildækket.

 

Det er muligt, det er kutyme blandt ærbare kvinder der, hvor de kommer fra, men de har faktisk taget et initiativ og har flyttet sig fra én verdensdel til en anden og bedt om at få lov til at være her uden at ville gøre det mindste for at tilpasse sig det samfund, de gerne vil være i. Hvis deres gevandter er så vigtige for dem, så kan man kun opfordre dem til at rejse tilbage, hvor de kom fra.

 

Nogle hardcore appeasere, blandt dem Venstres Birthe Rønn Hornbech har gjort opmærksom på, hvor lidt hun har forstået af burkadebatten. Ja, vel kan man argumentere for, at forbuddet er symbolpolitk.

 

Det er ganske vist – burkaforbuddet er symbolpolitik, og vi skal ikke stoppe her. Vi skal slå ned på alle de symboler, der ikke bør have gang på jord i et åbent, sekulært og demokratisk samfund. For eksempel badeforhæng, damesvømning, moskeer, genopdragelsesrejser og halal.

 

Det påstås, at muslimer kun udgør fem procent af befolkningen, og hvornår har man givet fem procent en blankocheck til at kræve ind på alle hylder? Nej vel. Det er aldrig sket, før nu.

 

Vi gider heller ikke se på nøgne nudister
Man orker det jo ikke, men man kommer ikke uden om alle hvad-nu-hvis’erne, der har højsæson lige nu. Hvad så med børns fastelavnsmasker, hvad så med festligt udklædte på en blokvogn, hvad så med ….

 

Der er nok at tage fat på, og lad mig ganske kort sige, at selvfølgelig skal børn have lov til at færdes med masker på til fastelavn, selvfølgelig skal vi have festlige optræden og den slags.

 

Men vi skal altså ikke have tildækkede damer i det offentlige rum, ligesom vi heller ikke skal have folk rendende med nylonstrømper over hovedet, fordi de synes, det er sjovt at ligne en bankrøver og vi skal heller ikke have nudister til at gå nøgne omkring, fordi de synes, at tøj er noget underligt noget, og Herren vores Gud har skabt os, som vi nu engang er skabt.

 

Jeg er begejstret for burkaloven, og nu ser jeg frem til badeforhængsloven, damesvømningsloven (gad vide, hvordan hvad-nu-hvis’erne vil kringle den), moskeloven, genopdragelsesrejserloven og halalloven – plus det løse.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…