Indvandrere tyranniserer beboere i gade: “Jeg bliver gramset mellem benene” – men det bliver tilsløret, hvem gerningsmændene er

Beboerne i en gade på det indvandrertætte Ydre Nørrebro i København bliver udsat for groft asocial og kriminel adfærd.

 

Hærværk, narkosalg, gaderæs, brande, trusler og overfald. Unge kvinder bliver udsat for grov sexchikane. Det skriver flere medier.

 

Det er en uhyggelig forråelse af samfundet. Men det bliver bare værre og værre. en af årsagerne er sandsynligvis, at man ikke taler åbent om, hvem gerningsmændene er.

 

Sigynsgade

Sigynsgade ligger på det indvandrertætte Ydre Nørrebro. Her har man i flere år oplevet store problemer. Og nu er det ved at gå rigtig galt.

 

Det fik man indblik i på et beboermøde, der netop er blevet afholdt.

 

Det var Martin Hansen, der er bestyrelsesformanden i ejerforeningen Sigyngade 36-66, der indkaldte til beboermødet. Med til mødet var en journalist fra Nørrebro/Nordvest Bladet. På nyhedssiden minby.dk har hun anonymiseret refereret flere af de beboere, som stod frem på mødet og fortalte om chikanen:

 

“Omkring 20 mænd fulgte efter mig og råbte “vi knepper dig hårdt”, mens jeg havde politiet i røret.”

 

“Jeg bliver gramset på mellem benene, mens jeg forsøger at komme hen til min hoveddør. Det er sindsygt grænseoverskridende.”

 

“Jeg har ikke sover i nat, fordi der er blevet hamret på mit vindue, og jeg fem gange med hjertet oppe i halsen, har måttet ringe til politiet.”

 

Politiet er magtesløst

Problemerne har været enorme i to år. Derfor prøvede beboerne allerede sidste sommer at få hjælp. De ville have mere videoovervågning. Men fik afslag.

 

Og siden da er problemet bare vokset.

 

Det er omkring 20 til 25  store drenge og unge mænd i alderen 16 til 20 år, nogle helt ned til 12 år. De holder til på parkeringspladsen ved Sigynsgade, hvor de sælger stoffer fra deres biler, fortæller beboerne ifølge minby.dk, her

 

Men når politiet kommer er de pist væk.

 

Martin Hansen fortæller, at han har forsøgt at tale med de unge:

 

“De hører slet ikke på, hvad man prøver at sige. De svarer bare igen med et ‘fuck dig’ eller ‘racist’, selv om man høfligt prøver at gå i dialog med dem.” (minby.dk)

 

Han oplever det som grænseoverskridende, at han han ikke kan føle sig sikker i sin egen gade, når han for eksempel bliver omringet af en gruppe unge mænd, som fortæller ham, at ‘det her vores område’.

 

Nu beder beboerne igen om videoovervågning. Det forstår man godt. Og det ser ud til, at de denne gang har bedre mulighed for at få det – blandt andet fordi regeringen har strammet indsatsen. (Berlingske)

 

Men man må frygte, at indsatsen ikke gør den store forskel, fordi man ikke vil erkende en grundlæggende årsag til problemet: Kultursammenstød og manglende integration.

 

Gerningsmændene bliver i det store og hele blot omtalt som “unge”.

 

Men de er mere end det. De er store drenge og unge mænd med indvandrerbaggrund.

 

Det fremgår af bemærkninger i artiklerne – men de er sporadisk og indirekte.

 

Sidste år fik man en ide om, at gerningsmændene havde indvandrerbaggrund.

 

Dengang kunne man læse, at det var medlemmer af LTF, som førte an i urolighederne. LTF står for Loyal to Familia, som er en bande med overvejende indvandrerbaggrund. Loyal to Familia er nu blevet forbudt. (Berlingske)

 

Et andet tegn er, at Martin Hansen bliver kaldt ‘racist’.

 

Og som det mest håndgribelige er der en udtalelse af Eskild Dahl Pedersen tryghedschefen for boligforeningen Bo-Vita:

 

“Det er godt med belysning og kameraer, men jeg tror ikke, det hele kan klares med tekniske løsninger. Det er en mentalitet, der skal arbejdes med”, siger han og henviser til, at de unge har rødder i en anden kultur end den danske. (Berlingske)

 

Det er godt at Eskild Dahl Pedersen kalder en spade for en spade. Men det har han gjort før, uden at der er blevet reageret.

 

Hvis man vil et samfundsproblem til livs, er man nødt til at lave en analyse af, hvad årsagerne til problemet er. Og derefter planlægge en indsats, der kan fjerne årsagen til problemerne.

 

I dette tilfælde en kulturbetinget adfærd som bygger på ligegyldighed eller fjendtlighed overfor danskerne og det danske samfunds værdier.

 

Enten må man have en plan for at ændre denne adfærd, eller også må man stoppe for tilstrømningen fra de lande, der fostrer denne adfærd.

 

Gør man ikke det, så vinder de kræfter, der er fjendtlige overfor Danmark og udviser en kriminel og voldelig adfærd.

 

Det så man et eksempel på i weekenden.

 

Kritikere får lukket munden

Rasmus Paludan fra Stram Kurs har gennem sommeren og efteråret lavet demonstrationer i indvandrertætte områder. Her bliver han overfaldet verbalt og fysisk. Han optager det på video og lægger det ud på nettet. Formålet er at vise, hvor udbredt den voldelige og anti-danske holdning er i mange områder.

 

Rasmus Paludans videoer er blevet set af mange hundredetusinde mennesker. Men i offentligheden drøfter man især hans metoder og det faktum, at han skal have omfattende politibeskyttelse.

 

Der er meget lidt debat om det ændrede Danmark, som hans videoer viser.

 

I stedet for ser man stiltiende til, mens han for eksempel søndag af sikkerhedsmæssige årsager blev eskorteret væk fra en demonstration på Åbyhøj Torv.

 

“Det skete, da der opstod uroligheder og flere personer begyndte at kaste med æg og lightere mod demonstranterne”, skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

 

Det var hovedsageligt en stor gruppe børn og unge mennesker, der var mødt op for at protestere mod de tre demonstranters budskaber. På et tidspunkt udviklede protesterne sig i en voldsommere retning, og til sidst vurderede betjentene på stedet, at de blev nødt til at få demonstranterne væk for, at det ikke skulle udvikle sig til en voldelig konfrontation, skriver politiet.

 

Man fjerner kritikerne i stedet for at tale om årsagerne til den voldelige adfærd.

 

Man kommer uvilkårligt til at tænke på Sigynsgade.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…