Rotterdam havn brugte 2.250.000 kr. på halalgodkendelse, men nu er et stort halaleventyr i Rotterdam havn slut.

KOMMENTAR: Halalorganisationerne overbeviste i 2006 virksomheder i Rotterdam havn om nødvendigheden ved at lade havnens logistik enheder halalgodkende.

 

Havnen begyndte en lang og dyr proces, for få år senere at indse, at de halalvarer de rent faktisk eksporterer er en forsvindende lille mængde.

 

Kravet om halalcertificering kontra udenlandske virksomheders reelle ønske om halalcertificerede varer stemmer ikke overens. Et faktum som også kan ses i Danmark.

 

Man kan se en ligenende tendens i Danmark, hvor slagterier forsvarer, at alt oksekød bliver
halalslagtet, pga. den store eksport til de muslimske lande.

 

Men læser man eksporttal fra Danmarks statistik fra 2017, kan man se at den reelle eksport kun var 0.3% af den samlede danske oksekødseksport.

 

“Neele-VAT Logistics var det første logistikfirma i Rotterdam, der var halal-certificeret,” siger van Mackelenbergh.

 

“Efter henvendelser fra Malaysia og Indonesien fulgte vi deres råd i 2006. Tanken var at etablere en platform. Sammen kunne vi håndtere halal opbevaring og distribution på både de tørre og temperaturregulerede markeder. Men resultaterne har været skuffende. ” Skriver Salaamgateway

 

Neele-Vat Logistics er en stor hollandsk logistikudbyder med en tilstedeværelse i hele Europa. Virksomheden beskæftiger ca. 500 medarbejdere og har en årlig omsætning på ca. 230 millioner euro.

 

“Vi investerede omkring 300.000 euro for at være halal-kompatible, men det viste sig, at importørerne ikke ønskede at betale mere,” sagde Rene Bongers, administrerende direktør i Neele-Vat Logistics, til
Salaam Gateway. “I syv år koster processen kun os penge, og derfor har vi i de seneste tre (2017 red.) år ikke længere fokuseret på halal.”

 

Kilde her.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…