Nu ødelægger frygten for ulve hverdagen for mange mennesker i Vestjylland

Colourbox

Der er massiv modstand mod ulve i Vestjylland.

 

7 ud af 10 mener, at der ikke skal være ulve i Danmark.

 

Frygten for ulvene går ud over mange menneskers hverdag. 54 procent af naboerne til ulve siger, at de har ændret adfærd deres fredelige hverdag.

 

Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som TV MIDTVEST har udsendt til borgerne i området, hvor 314 har svaret. Rundspørgen er ikke repræsentativ, men giver et indblik i de lokales forhold til ulven.

 

I undersøgelsen svarer 184 personer svarende til 54 procent, at de har ændret adfærd, mens 46 procent lever videre, som før ulven dukkede op i området.

 

Tør ikke lade sin 6-årige datter gå alene

Betina Stegø Bak fra Ulfborg Kirkeby bor tæt på det sted, hvor ulven har angrebet får.

 

Derfor tør hun ikke leve som før.

 

Hun vil ikke længere lade sin 6-årige datter gå alene i deres egen private skov, og i dag er det kun i dagtimerne, at hendes heste og får går på marken.

 

– Min store datter går ikke selv over marken mere til naboen. Hun er stadig i skoven selv, men vi går med rundt til at starte med. Det irriterer mig, for hun skal selv kunne rende rundt i skoven til sin hule selv. Det kan hun måske også godt, men hvis der nu en dag skulle være en ulv, siger Betina Stegø Bak, der til daglig er skolelærer, men lige nu på barsel, og fortsætter:

 

Det er tryghedsfølelsen. Hvis ulven havde været her på den måde, som den er nu, så havde vi ikke købt hus herovre, siger hun til TV2 MIDTVEST.

 

Ulven skal skydes

7 ud af 10 mener, at det skal være lovligt at skyde en ulv, hvis den kommer tættere end 100 meter på menneskelig beboelse.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…