Hun tog tilbage til Irak, men godtroende myndigheder blev ved med at sende hende tårnhøje sociale ydelser

Modelfoto: Rights.no

En kvinde fra Irak boede i Sverige. Da hun havde fem børn fik hun mange penge i børnetilskud og andre sociale ydelser.

 

I 2013 flyttede kvinden imidlertid med sine fem børn tilbage til Irak. Men penene fra de svenske skatteydere ville hun nødig undvære.

 

Hun fortalte ikke de svenske myndigheder, at hun ikke længere boede i Sverige men i Irak. Og myndighederne opdagede det åbenbart ikke selv.

 

Så pengene blev bare ved med at strømme ind til irakeren.

 

Det stod på i fire år!

 

“Hun har givet forkerte oplysninger og fået boligstøtte, forældrebidrag, børnebidrag og flerbørnsbidrag på ialt 521.037 kroner”, siger Richard Glantz, politiet, til Kristianstadsbladet.

 

Kvinden havde ikke engang en postadresse i Sverige. Kun en postadresse i Irak, skriver expressen.se

 

Først i 2017 blev det opdaget. Og da havde kvinden fået udbetalt ½ million kroner, selv om hun altså nu boede i Irak.

 

Kvinden, der tilmed har fået svensk statsborgerskab, er nu anmeldt for grov svindel. De sociale myndigheder har lavet en 66 sider lang rapport om sagen til politiet.

 

Men det skaffer næppe pengene tilbage, da ingen i dag ved, hvor kvinden er.

 

Ingen kontrol og bedrag i massevis

Den svenske økonom Tino Sanandaji mener, at den form for bedrageri foregår i stor målestok. Han mistænker politikere for at skjule for skatteyderne, at der bliver begået socialt bedrageri for milliarder. Det skriver rights.no.

 

Der foregår også andre former for systematisk social svindel. I områder som Malmø er det en hel industri, hvor man kan købe falske adresser for 2000 kroner, så det ser ud som om, man fortsat bor i Sverige. Det skriver rights.no og henviser til migrationsminister Helene Fritzon (S), der har sagt: “Folkeregisteret er blevet et værktøj til at begå kriminalitet … I en torumslejlighed i Rosengård i Malmø havde 45 personer folkeregisteradresse”.

 

I Norge er der ingen eller meget lidt kontrol for eksempel med irakere, somaliere og afghanere, der rejser på ferie i hjemlandet, skriver rights.no.

 

Kan man sige det samme om Danmark? Det er der desværre flere ting, der tyder på. Danskere begår også socialt bedrageri. Men der er altså kommet flere til og nogle former for bedrageri sker i stor skala.

 

Skat kontrollerede for eksempel 269 somaliere og af dem havde 248 snydt med skattefradrag for ialt 12,5 million kroner.

 

Politiundersøgelser viste blandt andet sort arbejde og snyd i Bazar Vest.

 

Politiet afdækkede i 2017 massivt svindel med falske lønsedler. Og momssvindel.

 

Og beretninger fra indvandrerghettoer taler om omfattende snyd.

 

Hver gang siger myndighederne, at nu bliver der strammet op og bedrageriet stoppet.  Men man ikke om det rent faktisk sker. Man får sjældent klar besked fra myndighederne. Derfor ved man ret beset heller ikke om der bliver sendt penge til indvandrere i deres hjemlande ligesom det er sket i Sverige.

 

De nordiske velfærdssamfund smuldrer.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…