Arbejdsgivernes ønske om flere flygtninge kan kun tolkes som et forsøg på at få billig arbejdskraft, mener Martin Henriksen (DF)

Arkivfoto: Steen Raaschou

Danmark mangler arbejdskraft og har brug for flygtninge, lyder det fra især Dansk Industri – men ingen snakker om de næsten hundrede tusinde, der reelt er uden for arbejdsmarkedet.

 

Tallene

I januar i år var antallet af bruttoledige på 122.600, hvilket giver en arbejdsløshedsprocent på 4,5 for både danskere og indvandrere.

 

Desværre belyser de helt aktuelle statistikker ikke andelen af arbejdsløsheden blandt eksempelvis ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere, hvilket primært vil sigte sig flygtninge.

 

Men det er dog alligevel muligt at få et indblik i deres tilknytning til arbejdsmarkedet via den såkaldte beskæftigelsesfrekvens.

 

Kun lidt over halvdelen af ikke-vestlige er på arbejdsmarkedet

Tager man den samlede gruppe af en befolkning i alderen 16-64 år inklusive dem. der studerer eller er på diverse overførselsindkomster, så får man en beskæftigelsesfrekvens ved at se på antallet af dem, der er i beskæftigelse på arbejdsmarkedet.

 

For indvandrere fra ikke-vestlige lande var beskæftigelsen ved udgangen af november 2016 helt nede på 50,4 procent for ikke-vestlige indvandrere og på 55,6 procent for deres efterkommere.

 

For indbyggere af dansk oprindelse lå beskæftigelsesprocenten tilsvarende på 75,8 procent, fremgår det af tal fra Danmarks Statistik.

 

Industrien og arbejdsgiverne: vi har brug for flygtninge

Alligevel lyder det gang på gang fra industrien og arbejdsgiverne, at vi mangler arbejdskraft, og derfor har et stort behov for flygtninge, hvis vi vil sikre Danmarks fremtid, som her, her, og her.

 

At Finansministeriet så i februar i år offentliggjorde beregninger, der viste, at ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere i 2015 udgjorde en udgift på 36 milliarder kroner, gør åbenbart ikke indtryk i de kredse.

 

Det gør det til gengæld i Dansk Folkeparti.

 

Martin Henriksen: Arbejdsgivernes grædekor

Hos Dansk Folkeparti lægger integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen ikke fingrene imellem.

 

”Man kan ikke undgå at få et indtryk af, at arbejdsgiverorganisationernes grædekor nok først og fremmest skyldes et ønske om billigere arbejdskraft end reel mange på arbejdskraft,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”De er selvfølgelig i deres gode ret til at ønske billigere arbejdskraft, og det er selvfølgelig helt legitimt på samme måde, som lønmodtagernes ønske om mere i lønningsposen”

 

”Men så sig det dog i stedet for at foregøgle et problem, der ikke eksisterer,” lyder opfordringen fra Martin Henriksen.

 

Somalieren fra Thisted og 140 fyrede slagteriarbejdere

Det er ikke hverdagskost, at somaliere er stabile på arbejdsmarkedet, og formentlig af samme grund vakte det en vis opsigt og protester, da en somalisk medarbejder på slagteriet Tican i Thisted blev udvist.

 

Årsagen til udvisningen var ganske enkelt den, at forholdene i den del af Somalia, han kom fra, nu er så gode, at han uden problemer kan rejse hjem til sin kone og børn.

 

Ifølge udmeldingen fra slagteriet var det åbenbart strengt nødvendigt, at han blev der.

 

Men der er hverken mange på hverken slagteriarbejdere og ledige i det hele taget, pointerer Martin Henriksen;

 

”Så sent som fredag (den 9. marts, red.) fyrede Danish Crown 140 slagteriarbejdere, og sammen med de over 100.000 arbejdsløse, vi har i øjeblikket, bør de først og fremmest få en mulighed for at få et arbejde, inden man hovedkulds begynder at påstå, at Danmark mangler arbejdskraft.”

 

Martin Henriksen: Somalieren er ikke en gevinst for Danmark

I forbindelse med netop sagen om den somaliske slagteriarbejder, ser Martin Henriksen det i et større perspektiv og påpeger, at den somaliske slagteriarbejder på trods af beskæftigelse ikke er en gevinst for Danmark.

 

”Giver vi folk som ham lov til at beholder arbejdet i Danmark, så giver vi ham samtidig retten til familiesammenføring, og uanset at han sikkert er en flink fyr, så er er vi nødt til at se sagen i en større sammenhæng,” siger Martin Henriksen og fortsætter:

 

”Vi har kæmpe problemer med ikke-vestlig indvandring både økonomisk og kulturelt. Finansministeriet har netop fastslået, at ikke-vestlig indvandring koster de danske skatteborgere intet mindre end 36 millioner kroner årligt.”

 

Martin Henriksen påpeger i den forbindelse, at en stor del af det enorme beløb, som der er hårdt brug for til gavn for Danmark og danskerne, netop skyldes personer med somalisk oprindelse.

 

”Fakta er, at 66 procent af de somaliske mænd og 79 procent af de somaliske kvinder ikke er i arbejde. For slet ikke at tale om kriminalstatistikkerne, hvor vi ser, at efterkommere fra Somalia begår femten gange så meget vold som gennemsnittet,” påpeger Martin Henriksen

 

Vil Dansk Industri betale omkostningerne, når en flygtning fyres?

Som Martin Henriksen fastslår, så mangler Danmark ikke arbejdskraft.

 

Tværtimod. Der er over hundrede tusinde ledige hænder.

 

”Men i torsdags lød det for Gud ved hvilken gang fra Dansk Industri, at Danmark mangler arbejdskraft. Og løsningen er flygtninge, som under ingen omstændigheder må sendes hjem,” siger Martin Henriksen og konstaterer:

 

”Dansk Industri ser helt bort fra den byrde, de pålægger danskerne, når de taler flygtningenes sag. I det øjeblik, en flygtning på arbejdsmarkedet mister sit job, så er det altså danskerne og ikke Dansk Industri, der hænger på udgiften til endnu en flygtningefamilie.”

 

Underligt nok er også fagforeningerne hoppet med på den vogn og finder det helt i orden at flygtninge ansættes med løntilskud fra staten samtidig med, at lidt over hundrede tusinde af deres medlemmer er arbejdsløse.

 

Men sådan går det jo, når politisk korrekt får overtaget til skade for de danskere, der hver gang bliver ladt i stikken.

 

Du kan læse mere her:

http://www.statistikbanken.dk/10319 (Tabelkode RAS204)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…