Danmark på vej til at få muslimske skolelærere, som ikke vil give hånd til danske forældre

Der har været forskellige episoder, hvor fundamentalistiske muslimer har nægtet at give hånd til mennesker af det andet køn og muslimer, der ikke vil give hånd til ikke-muslimer, der af fundamentalister betragtes som vantro. Asmaa Abdol-Hamid, der er uddannet socialrådgiver og ansat ved Fyns Politi, er en af dem, der har skabt opstandelse, fordi hun ikke ville give hånd til mænd.

 

Men hvad sker der, når sådanne fundamentalistiske muslimer bliver ansat i den offentlige sektor?

 

Et fuldstændig grundlæggende spørgsmål trænger sig på:

 

Kan man være lærer for herboende børn, og nægte at give hånd til ikke-muslimer?

 

Kan man være ansat i politiet og nægte at give hånd til mænd?

 

Det er ikke teoretisk tankespin. Det kan man blandt andet læse ud af et debatindlæg i Dagbladet Politiken, som dog kun taler om medstuderende med helt andre værdier.

 

Indlægget, der er skrevet af en lærestuderende, har overskriften: “Lærerstuderende: Jeg har mødt andre lærerstuderende, som ikke går ind for demokrati. Er det o.k.?” Politiken.

 

I indlægget står der blandt andet:

 

“I skolen skal børnene uddannes til gode medborgere: De skal lære om demokrati, ligestilling, ytringsfrihed og folkestyre, fordi der i par. 1, stk. 3 i folkeskoleloven bl.a. står: »Skolens virke skal være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati«.

 

Så vidt børnene. Men behøver lærerne også gå ind for de demokratiske kerneværdier?

 

Som lærerstuderende på Københavns Professionshøjskole har jeg her i efteråret oplevet, at tre medstuderende i min klasse havde nogle helt andre værdier: De går slet ikke ind for demokrati, de er direkte imod ligestilling, de foretrækker religionsfrihed frem for ytringsfrihed, og de stemmer aldrig til folketingsvalg.”

 

Meget tyder på, at Danmark snart får skolelærere, som ikke vil give hånd til alle.

 

Oliver Roy

” At nægte at give hånd er et udtryk for et salafistisk verdenssyn”, siger Oliver Roy en af verdens førende islameksperter.

 

“Salafisme er et problem i forhold til integration, fordi salafister trækker sig ud af samfundet og lever for sig selv efter helt egne forskrifter ” analyserer Roy. (Kr.D. 17.11.18)

 

Salafister hævder at ville leve muslimsk som på profeten Muhammeds tid.

 

Men med iPhones, briller, avancerede fødselsafdelinger, SU og boligstøtte etc.,forstås.

 

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…