Muslimsk friskole underviste i radikal islam for danskernes penge – men nu bliver kassen smækket i

Iqra Skolen og arkivfoto fra Hizb ut-Tahrir demonstration

Nu er løbet efter alt at dømme kørt for den berygtede Iqra Privatskole på Nørrebro i København, som sidste år modtog et statstilskud på i alt 24,7 millioner kroner.

 

Men nu er kassen smækket i, oplyser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i dag i en pressemeddelelse.

 

”Det er styrelsens vurdering, at der er væsentlig usikkerhed om Iqra Privatskoles økonomi og dermed væsentlig fare for, at skolen må lukke på meget kort sigt,” forklarer Birgitte Hansen, direktør for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, i pressemeddelelsen og fortsætter:

 

”Styrelsen skal varetage statens kreditorinteresse og kan derfor ikke fortsætte med at udbetale tilskud til skolen. Skolen har gennem længere tid været under skærpet tilsyn – både på grund af problemer med skolens økonomi og med undervisningskvaliteten.”

 

Udover at have mistet det månedlige statstilskud på to millioner kroner skal skolen også tilbagebetale 16,2 millioner kroner, som den har modtaget i uberettiget støtte fra staten.

 

Rektor var Hizb-ut sympatisør og vicerektor forbød danske venner

Skolen har været under tilsyn siden maj 2017.

 

På samme tid som skolens leder indtil januar i år, Ahmed Salale, var berygtet for at sprede propaganda fra Hizb ut-Tahrir.

 

I en facebookgruppe har han således blandt gjort reklame for en video om Hizb ut-Tahrir, som BT har opstøvet:

 

”Vi udgiver snart en video, der opsamler det globale arbejde for det islamiske kalifat over de sidste to-tre år af den islamiske bevægelse Hizb Ut-Tahrir.”

 

Også skolens tidligere vicerektor, imam Shahid Mehdi, er en berygtet hardcore muslim, som direkte advarede skolens elever mod at have danske venner.

 

”Muslimer må ikke have venner, der er danske,” har han blandt andet skrevet på sin hjemmeside, hvor han også fastslår, at danske kvinder selv er skyld i voldtægt:

 

”Kvinder har ikke krav på respekt, når de går rundt uden tørklæde. Dermed er de selv skyld i det, når de bliver overfaldet.”

 

I marts 2017 blev han ifølge Berlingske i øvrigt dømt for at blotte sig for en 22-årig kvinde i Malmø.

 

Men hun bar formentlig ikke tørklæde og var derfor selvfølgelig selv skyld i imamens sexkrænkelser.

 

Eleverne blev undervist i jihad med adskilte drenge og piger

Der er således tale om skole, der siden oprettelsen i 2005 og med efterfølgende årlige statstilskud har været gennemsyret af antidemokratiske holdninger og danskerhad.

 

Af skolen hjemmeside fremgår det da også, at skolen kun optager elever, der udover dansk også kan tale arabisk.

 

Den er eller var med omkring 550 elever Danmarks største muslimske privatskole.

 

Ånden på skolen har smittet af på undervisningen i så høj grad, at eleverne nu bliver undervist i jihad, fremgår det af et brev, som Tilsynet for Undervisning og Kvalitet efter et besøg på skolen i december sidste år skrev til skolens ledelse:

 

”Derudover fortalte to af eleverne, at de nu undervises i jihad, og at de normalt ikke sidder blandet dreng/pige, men at det kun er, når styrelsen er på besøg, at de sidder blandet,” hedder det blandt andet i brevet, som Berlingske havde fået aktindsigt i.

 

To tidligere bestyrelsesmedlemmer: Skolen en Hizb ut-Tahrir rede

Ligeledes i december sidste år trak to af skolens bestyrelsesmedlemmer sig.

 

Det var den tidligere bestyrelsesformand, Marwan Cheikh og bestyrelsesmedlemmet, Ghazwan Cheikh-Youssef. De havde begge fået nok af Hizb ut-Tharir sympatier i både bestyrelsen og forældrekredsen.

 

I et brev til Tilsynet skrev de blandt andet, at:

 

”Vi kan ikke længere stå inde for, at skolen drives efter de danske værdier, som bør gælde på en skole, der drives efter friskoleloven.”

 

Over for Berlingske uddybede deres advokat, Laue Traberg Smidt, at det hele handler om Hizb ut-Tahrir:

 

”Jeg kan bekræfte, at mine klienter er af den overbevisning, at Hizb ut-Tahrir er i fuld gang med at overtage Iqra Privatskole,” lød det fra advokaten.

 

Og så knækkede filmen

I december sidste år havde Tilsynet fået nok.

 

Man meddelte skolen, at man overvejer at fratage den sit årlige statstilskud, som i 2017 var på de nævnte 24,7 millioner kroner, samt at skolen ikke ville få udbetalt statsstøtte for januar 2018.

 

Det medførte, at skolen i januar demonstrerede foran undervisningsministeriet med skolens kvindelige elever, selv de helt små, iført den muslimske kampuniform med tæt knyttede tørklæder og ankellange kjoler.

 

Samtidig med demonstrationen afleverede skolen sit svar på Tilsynets kritikpunkter. Bestyrelsen var i mellemtiden lynhurtigt blev skiftet ud, og til TV 2 forsikrede den nye bestyrelsesformand, Abdullah-Lifa, at:

 

”Vi har gjort rigtigt meget ud af at vise, at skolen er fri og uafhængig, som har været et af kritikpunkterne af skolen tidligere. I forhold til økonomien har vi fået rettet op på de ting, der skal rettes op på, og det kommer også til at ske fremadrettet,” sagde han og understregede:

 

”Hizb ut-Tahrir har ingen indflydelse på skolen. Hverken på ledelsen eller bestyrelsen.”

 

Den hidtidige skoleleder var også blevet fyret, og den konstituerede ledere, Abbas Khan, supplerede:

 

”Den nye bestyrelse består af forældre, hvor det før var en forening, som sad på magten. De har ændret på rigtigt meget.”

 

Men den har tilsynet altså ikke købt, og kassen er smækket i

Uanset udskiftninger i både bestyrelse og i skolens ledelse har det tilsyneladende ikke ændret synderligt på skolens forhold.

 

Skolen har siden den 6. marts i år været under skærpet tilsyn fra Tilsynet for Undervisning og Kvalitet, som nu har konstateret, at både skolens økonomi og skolens undervisning er af en så ringe kvalitet, at skolen ikke er berettiget til statsstøtte.

 

Iqra Privatskole er således den fjerde muslimske privatskole, som nu mister sit statstilskud, efter at Merete Riisager (LA) er blevet undervisningsminister.

 

Tidligere har Nord-Vest Privatskole i København, Al-Salam Skole ved Odense (her kunne skolelederen ikke engang snakke dansk) og Lykkeskolen i Gellerup ved Aarhus mistet deres staststilskud.

 

De er alle nu lukket.

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2018/den-berygtede-iqra-friskole-staar-til-at-miste-millionstort-statstilskud-men-vi-har-intet-med-hizb-ut-tahrir-at-goere-loed-det-fra-en-demonstration-foran-undervisningsmini/

 

https://denkorteavis.dk/2017/viceskoleleder-fortaeller-elever-at-det-er-forbudt-at-have-ikke-muslimske-venner-skolen-far-statsstotte/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…