Dom i sagen om mishandling af lærling med kosteskaft – to dømte er udlændinge, men de udvises ikke

En 20-årig håndværkerlærling blev ifølge politiets tiltale mishandlet gennem flere måneder af sin chef og tre andre kolleger. Nu er de fire mænd kendt skyldige og har fået deres dom.

 

Mishandlingen af lærlingen skete i et firma i Kolding, hvor han ifølge politiets anklager blev udsat for flere voldelige overgreb, hvor han blev holdt fast af en håndværkerkollega, mens hans chef pressede et kosteskaft eller et lignende redskab op mod den unge mands endetarm, så han efterfølgende havde blødninger.

 

I et af tilfældene blev lærlingen overfaldet tre gange på samme dag. Hver gang fik han presset et kosteskaft eller et lignende redskab op mod endetarmen af sin chef.

 

Desuden blev lærlingen på et tidspunkt overfaldet og holdt fast af en kollega, mens chefen klippede et hul i lærlingens bukser og pressede en tømmerblyant op i hans endetarm, selv om lærlingen skreg og bad dem stoppe.

 

To håndværkere på henholdsvis 25 og 30 år er mandag blevet idømt otte måneders fængsel for vold og overgreb mod en lærling.

 

Det afgjorde Retten i Kolding mandag eftermiddag.

 

To medtiltalte er blevet idømt mildere straffe – henholdsvis tre måneders fængsel og 40 dages fængsel. I sidstnævnte tilfælde gøres dommen betinget.

 

De to mænd på 32 og 36 år, der ikke er danske statsborgere, udvises samtidig betinget.

 

De har alle nægtet sig skyldige og hævdet, at det blot var udtryk for drengerøvsagtige drillerier.

 

Overgreb, der skete over en periode på et halvt år i 2016 på byggepladser i Horsens og Odense og på en firmaadresse i Kolding.

 

– Når en stor og voksen mand vælter en dreng på 17 år omkuld og fastholder ham, og når en anden person samtidig fører et kosteskaft op i bagdelen på ham med stor kraft, så er der tale om overgreb i straffelovens forstand, lød det før dommen fra Anna Holm. (EB.dk)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…