Minihøjskolen i Herning fejrer 30 års jubilæum og modtager ‘Den flyvende gris’

For 30 år siden blev en god idé til virkelighed. Gode folk med sigte på det sociale startede Minihøjskolen for unge og ældre, der var kommet skævt ind på tilværelsen. Det hele har nu fungeret i 30 år. Og man må sige, at der er kommet mange gode ‘resultater’ fra hænder, der hele tiden giver et kærligt skub ud i tilværelsen for rigtigt mange.

 

Den Rytmiske Højskole indledte festen
De rejsende unge i musikkens tjeneste og med alvorlige tekster på sinde, har en utrolig sans for det nære, i deres herlige rytmiske toner igennem tilværelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derefter fyrede mange involverede, i dages glade fest, hele deres inderste af. Det være sig en ny talerstol til skolen, designet af eleverne selv.
Ligeledes fik man også rosende ord med fra Herning Kommune ved kulturudvalgsformand Anne Marie Søe Nørgaard.

 

Den flyvende gris landede også i Herning
Danmarks Psykosociale kulturpris ‘den flyvende gris’, gik i år til netop Minihøjskolen, for deres engagerede virke for socialt udsatte.

 

Det er særdeles vigtigt, at en skole som den i Herning og et par steder mere i Danmark, kan samle udsatte unge op og give dem en kærlig og kreativ hånd, som de kan bruge i deres videre færd.

 

Forstander Jonny Wistisen var, som eleverne ganske overvældet, af de mange rosende ord i dagens anledning. Tidligere elever stod også op, for at fortælle om nogle år af deres liv, hvor de fik mange kærlige skub.

 

Dagen sluttede med et foredrag om angst, det kunne mange på skolen nikke positivt til.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…