Merkels integrationsminister udsendte julekort uden at nævne jul og kristendom – men hun sender gode ønsker til muslimers faste

Den politiske korrekthed giver sig til tider helt forrykte udslag.

 

På Copenhagen Business School (CBS) undskyldte en viceinstitutleder, at man sang en af danskernes mest traditionsrige og elskede sange: ”Den danske sang er en ung, blond pige”.

 

Baggrunden for undskyldningen var, at en kvindelig ansat med anden etnisk baggrund følte sig krænket over sangen.

 

Lignende politisk korrekte absurditeter kan man finde i andre lande.

 

I Tyskland har integrationsminister Annette Widmann-Mauz således udsendt et julekort.

 

Det er der så mange, der gør for tiden, også blandt politikere. Men det særlige ved integrationsministerens julekort er, at det overhovedet ikke nævner julen!

 

Ikke noget med ”Glædelig jul” – og slet ikke noget, der henviser til julen som en kristen fest. Den kristne julehilsen var erstattet af et 100 procent multikulturelt budskab.

 

Som ministeren skrev: ”Ligegyldigt, hvad De tror på (…) ønsker vi Dem en tid med eftertænksomhed og en god start på det nye år.” Det var hendes ’julehilsen’.

 

Medarbejdere i nissehuer

Ministeren repræsenterer Merkels parti CDU. ”C” står for ”Christlich”. Men partiets forankring i kristendommen er her blevet fuldstændig opløst i den politiske korrektheds syrebad.

 

For et syns skyld er et par stakkels medarbejdere i ministeriet blevet udstyret med nissehuer på det foto, der pryder julekortet. Og der er et pyntet juletræ i baggrunden. Men ingen form for julebudskab. Kortet er aldeles intetsigende.

 

Og henover dette ”julebillede” står altså: ”Ligegyldigt, hvad De tror på…”

 

Storm af protester

Integrationsministerens julekort har udløst en storm af protester på de sociale medier. Også ministre og parlamentsmedlemmer fra hendes eget parti har lagt luft til hende.

 

Fremtrædende ministre som Julia Klöckner og Ursula von der Leyen fra CDU og Horst Seehofer fra CSU har sendt personlige julehilsner ud – ligesom danske politikere gør det.

 

Men netop integrationsministeren sendte altså en hilsen ud, hvor samfundets rødder i kristendommen var forsvundet. Man kan da ikke integrere indvandrere, hvis de ikke får at vide, hvad de skal integreres i.

 

Hun ønskede muslimer en ”velsignet fastetid”

Stormen mod integrationsministeren blev endnu voldsommere, da det kom frem, at hun ikke har haft nogen problemer med at ønske ”alle muslimer i Tyskland” en ”velsignet fastetid”. Også jødernes Chanukka har fået en hilsen med fra ministeren.

 

Kun den kristne jul skulle åbenbart forties i hendes hilsen – man skulle jo nødigt støde nogen.

 

Den hårdt trængte Annette Widmann-Mauz forsøgte sig med den forklaring, at hendes julehilsen slet ikke kom fra hende, men fra hendes presseafdeling.

 

Men den forklaring blev ikke godtaget, og til sidst måtte hun bide i det sure æble og skrive på Twitter: ”Glædelig jul til alle i Tyskland.”

 

Der er en grænse

På den måde er integrationsministeren umiddelbart kommet ud af suppedasen. Men skaden på hendes troværdighed er sket.

 

Vreden over politikernes svigt i udlændingepolitikken ulmer stadig i den tyske befolkning. Den vrede, der blussede op, da Angela Merkel lukkede den massive asylstrøm fra den muslimske verden ind i landet i 2015-16.

 

Tyskerne er generelt ikke noget oprørsk folk, og de har fundet sig i meget fra deres politikere, når det gælder udlændingepolitikken.

 

Men der er en grænse. Den grænse blev overskredet, da integrationsministeren udsendte en julehilsen uden jul.

 

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/weihnachtskarten-panne-so-schimpft-das-netz-ueber-widmann-mauz-59113302.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…