Mellemøstlig kultur i Skanderborg: 5 mænd fra Syrien dømt for vold og hævn – danskerne betaler

Horsens har over fem retsdage behandlet nogle sammenhængende voldssager fra Skanderborg.

 

De tiltalte er fem unge mænd fra Syrien – de fire på 21 år og en på 22 år – som var tiltalt for at have stukket hinanden med kniv den 20. april 2018 om aftenen og derefter som ’tilbagebetaling’ den 21. april 2018 omkring kl. 02.30.

 

Sagens anklager har været på hårdt arbejde, da det er anklageren, der skal præsentere sagen og dens beviser for retten, så den kan træffe en afgørelse om, hvad der er sket.

 

Udfordringerne har bl.a. bestået i fem tiltalte med fem forsvarer i samme sag.

 

Flere af de fem tiltalte har ændret meget i deres forklaring undervejs, også et vidne skiftede forklaring, afhøringerne af flere af de tiltalte er sket gennem tolke og så strækker hændelsesforløbet sig over flere hændelser med skiftende aktører på kryds og tværs og er derfor i sig selv noget rodet.

 

Resultatet af de femdages hårde arbejde blev, at retten dømte den første 21 årige for i Byparken i Skanderborg mindst en gang at have stukket en anden af de 21 årige med en kniv og for ulovlig besiddelse af kniven.

 

For det blev han idømt 6 måneders fængsel og blev udvist af Danmark. Han ankede dommen.

 

Den anden 21 årige – som blev stukket i Byparken – blev sammen med en tredje 21 årig og den 22 årige dømt for at have opsøgt den første 21 årige – altså gerningsmanden til den første vold – om natten på en adresse på Vesterskovvej og udsat ham for peberspray og flere stik med en kniv.

 

Ved samme lejlighed overfaldt de samme tre gerningsmænd den sidste 21 årige med peberspray og stik med en kniv. Den anden 21 årige – altså ham, der blev stukket i Byparken – blev idømt 10 måneders fængsel, da retten lagde til grund at han førte kniven, mens de øvrige to blev i dømt 9 måneders fængsel. De blev også alle udvist af Danmark, men ankede dommen.

 

Den sidste 21 årige var også tiltalt under sagen, men blev frifundet.

 

For anklagemyndigheden møde anklager Johanne C.M. Vagn-Hansen.

 

Kilde: Østjyllands Politi

 

En dyr omgang for danske skatteydere: Retsagen og nu bliver dommen tilmed anket. For slet ikke at tale om udgifter til ‘integration’ forsørgelse og bolig. Og dertil kommer konksekvenserne for vores fredelige tillidssamfund.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…