Mad som vores mormor lavede det – her er alle opskrifterne

Vi elsker smagen af traditionsrig mad, som vi har spist som børn hos vores bedsteforældre.

 

I dag ser man ofte, at mad nærmest ikke kan blive moderne nok. Men noget af det vigtigste i vores smagsoplevelse er gentagelser og hyggen omkring det genkendelige.

 

Derfor er traditionelt mad altid et sikkert hit. Mad som mormor lavede det – eller mormormad som det nu kaldes. Mad der har fået en masse kærlighed, en opbagt sovs, kogte kartofler og en steg, der er mør.

 

Det kan ikke erstatte moderne færdigretter…punktum.

 

Traditionel mad i Danmark

Selvom det i daglig tale er Knorr Lasagne der er Danmarks ”nationalret”, så er det klassiske danske retter der alle var med i opløbet om at blive Danmarks nationalret, da der i 2014 var en afstemning. Over 60.000 danskere stemte da Miljø/Fødevarestyrelsen lavede afstemningen.

 

Der var ingen tvivl om at det ville blive klassiske danske retter der løb med sejren. Alt fra karbonader, frikadeller, hakkebøffer og tarteletter var i spil, men stegt flæsk løb med sejren. Danskerne har ikke glemt deres passion for traditionel dansk madlavning.

 

Det er svært at blive enige om hvilke mormorretter der bedst og på hvilken måde de skal laves. Men alle er enige om at have stor kærlighed til mormormad.

 

Familiemad

 

En af de vigtigste ting ved mormormad er at der skal bruges tid på dem. Det er ikke bare en sovs der tages ud af en karton og bliver varmet op.

Der er kylling der skal koges og pilles til tarteletterne. Smagen er bare større og mere intens når det er lavet fra bunden.

 

Derfor skal der også bruges tid på at at spise maden. Mad smager bedst i godt selskab og især med familien til bords.

 

Derfor er mormormad ikke bare fede og kødtunge retter. Det er kvalitetstid med dem man holder af sammen med minder (nostalgi) fra barndommen og traditioner.

 

Se GastroFun.dk’s samling af opskrifter på mormormad her:

 

  • Hakkebøf med bløde løg. Se opskriften her.
  • Frikadeller. Se opskrifter her, her, her, her, her, her og her.
  • Mormorsalat. Se opskriften her.
  • Gammeldags oksesteg. Se opskriften her.
  • Hamburgerryg. Se opskrifter her, her, her, her, her og her.
  • Æbleskiver. Se opskrifter her og her.
  • Hønsesalat. Se opskrifter her, her, her og her.
  • Tarteletter. Vi har en opskrift her, her og her.
  • Biksemad. Vi har en opskrift her, her og her.
  • Rutebilslagkage. Se opskriften her.
  • Stegte sild. Se opskriften her.
  • Æggekage. Se en opskrift her, her, her, her og her.
  • Stegt flæsk. Se opskrifter her, her
  • Mørbradbøffer. Se opskrifter her og her
  • Bedstefars skæg. Se en opskrift her.
  • Stegt fiskefilet. Se en opskrift her, her,
  • Franskbrød. Se opskrifter her, her, her, her og her.
  • Brændende kærlighed. Se opskrifter her og her.
  • Kartoffelmos. Se en opskrift her.
  • Kartoffelsalat. Se opskrifter her, her, her, her og her.
  • Vaniljekranse. Se opskrifter her og her.
  • Kålret. Se en opskrift her.
  • Medister. Se en opskrift her.
  • Panerede koteletter. Se opskriften her.
  • Bananroulade. Se opskriften her.
  • Svensk pølseret. Se opskrifterne her og her.
  • Fyldt mørbrad. Se opskrifter her, her, her, her og her.
  • Hjemmelavet rødkål. Se opskrifter her og her.
  • Æblekage. Se opskrifterne her og her.
  • Wienerschnitzel. Se opskrifter her, her, her og her.
  • Romkugler. Se opskrifter her
  • Citronfromage. Se opskrifter her og her.
  • Gammeldags hvidkål. Se en opskrift her.
  • Skipperlabskovs. Se opskrifter her.
  • Syltede rødbeder. Se opskrifter her og her.
  • Risengrød. Se opskrifter her, her, her, her og her.
  • Vandbakkelse. Se opskrifter her, her, her og her.
  • Mørbradgryde. Se opskrifter her og her.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…