Macron har taknemlighedsgæld at betale  af på  i Marrakech,men det har Løkke ikke

Wikipedia

PARIS: Den franske politiker Jean-Baptiste Lemoyne, der er viceminister i udenrigs- og Europaminister Jean-Yves Le Drians kabinet, påpeger, hvordan præsident Emmmanuel Macron har en taknemlighedsgæld at betale af på med sin underskrift i Marrakech.

 

Under et møde i Reims med Malis præsident Ibrahim Boubacar Keïta forsikrede præsident Macron, at Frankrig aldrig vil glemme de tusindvis af arabiske og afrikanske soldater fra Frankrigs daværende  kolonier, som kæmpede og faldt for Frankrig under første verdenskrig.

 

De bidrog til sejren, som gjorde  at Alsace og Lorraine blev franske igen.

 

Med lidt elastisk goodwill kan man sige, at de koloniale ofre dermed også bidrog til, at den nordlige halvdel af Slesvig kunne blive genforenet med kongeriget i 1920.

 

Det kan Løkke Rasmussen så være taknemmelig for. Men føler han sig stadig i gæld til de arabiske og afrikanske ofre, så han i modsætning til USA, Australien, Østrtig, Ungarn, Polen, Bulgarien og formentlig også Schweiz og Holland  dumstædigt vil skrive under på FNs migrrationspart den 10. og 11. december i Marrakech, selv om den vil åbne for en tsunami af nye muslimske uskolede indvandrere. Ikke flygtninge, men netop økonomiske immigranter.

 

Løkke Rasmussens jyske forgænger Knud Kristensen, der var statsminister i 1945-47, var optændt af en national holdning over for det sydlige Slesvigs problemer- Han prøvede at få indført et løfte om afstemning syd for Kruså-grænsen en passende tid efter den tyske kapitulation, så grænsen ved Kongeåen og ved Flensborg fjord måske kunne blive afløst af en grænse ved Slien og dermed Dannevirke.

 

Knud Kristensen mødte voldsom indenrigspolitisk modstand og gik i graven i 1962 som en dybt skuffet mand. Men som en patriot, der havde dansksisndede sydslesvigeres varme sympati.

 

Men Venstres nuværende statsminister har han ialt fald fritaget for at underskrive en tvivlsom pragt i Marrakech af tvivlsom taknemlighed. Macron vil utvivlsomt være til stede, da Marokkos kong Hassan VI e r vært for konferencen. Men måske bliver det premierminister Edourd Philippe, der får den tvivlsomme ære af at åbne sluserne for ny vækst i det i forvejen talstærke indslag af muslimer i Frankrig.

 

Den danske statsminister og den franske premierminister vil efter Marraakech  være fælles om et tvivlsomt eftermæle.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…