Luciaoptog blev aflyst, fordi det kan være “krænkende” – men svenskerne skal fejre Muhammed, siger vred mor

Nu nærmer julen sig. Det betyder, igen i år, det ene horrible eksempel efter det andet på, hvordan politisk korrekte kræfter afskaffer tradition og identitet.

 

Det foregår over hele Europa, men Sverige er i den grad et bugnende tagselvbord, når der skal findes eksempler på anti-julehygge.

 

I Motala nordøst for Göteborg på Kärrbacken förskola, der er en børnehave og børnehaveklasse, har ledelsen besluttet at afskaffe luciafesten. (Motala Vadstena Tidende (MTV), Fria Tider her, og Geller Report)

 

I den svenske udgave af luciafesten er der børn, der er klædt ud som små nisser, peberkagepiger og -drenge, og luciabrude og -gomme der bærer lyset frem. Det er et højdepunkt mange har set frem til. Ikke mindst de små.

 

Flere af forældrene er rasende, og syntes ikke det er skolens opgave at hindre svensk tradition. Ledelsen gemmer sig bag dårlige undskyldninger og lovgivning.

 

“Det er ikke noget de skal være med til at bestemme. Beslutningen tager vi indenfor rammerne af skoleloven, mod diskrimination og krænkende behandling. Vi vil ikke ekskludere nogen”, siger forskolechefen Anna Karmskog til MVT.

 

Den udtalelse må siges at være selvmodsigende, for ekskluderer skolen ikke netop forældrene og de små svenske børn der har glædet sig ?

 

Dragterne er for dyre, hedder det
Der er også mange “gode” undskyldninger.

 

“Mange køber luciadragter og nissedragter til lejligheden. Det virker forkert at udsætte forsørgere for, at de skal tvinges til at købe disse”.

 

“Alle har ikke økonomi til det, og vi ser det her ud fra et ligeværdighedsperspektiv”.

 

“At mange børn bliver nervøse og kede af det i en stor forsamling, er en anden grund til ikke at afholde luciafest”, siger Anna Karmskog.

 

Hun sætter også spørgsmålstegn ved genusperspektivet i at gå på rad og række i et luciaoptog. Genus handler om børnenes køn.

 

Jessica Gunninge er forældre til en 5-årig dreng, der lige havde fået en nissedragt. Den skulle han have haft på til luciafesten, og han havde sådan glædet sig til det. (MTV)

 

Hun har i flere år siddet i skolebestyrelsen, men det er slut nu. Hun udvandrede i protest. Da hun kom hjem, måtte hun fortælle til sit barn, at der ikke blev nogen luciafest.

 

De mange “gode” undskyldninger er en ringe trøst for de børn der har glædet sig.

 

Ligeværdigheds- og genusperspektivet trøster heller ikke de små. De kan ikke forstå, at deres luciafest pludselig er aflyst.

 

Det har splittet skolen og det lille samfund. (MTV) En begivenhed der skulle have været hyggelig, samlende og identitetsskabende er blevet det modsatte.

 

Islam

På Mellerud Skole nord for Göteborg har man også aflyst Luciaoptog for såvel de mindste som de mellemste klassetrin.

 

Her er forældrene også i oprør. En af dem Ingrid Steward mener, at børnene ikke er ligestillede. Hun fortæller, at klassen fejrede en muslimsk helligdag, mens Luciaoptoget blev aflyst. Hun mener, at aflysningen har med religion at gøre.

 

“Det er min mistanke. Ifølge skolen, så er det ikke alle, der føler sig velkomne i en Luciafest. Men i forrige uge fejrede skolen Muhammeds rejse til himmerriget, uden at vi blev informeret. Religioner skal kunne leve side om side. Og så kan man ikke fravælge kristne begivenheder og fester”, siger Ingrid Steward.

 

Ingrid Stewarts datter græd og var meget ked af det. Derfor besluttede forældrene sig for selv at lave en Luciafest den 13. december. Det har måske fået skolen på tilbagetog, så der alligevel bliver Luciafest. (Samtiden.nu)

 

Forplumring på et højrere plan
“Genusvidenskablig teori er i mangt og meget det samme som feministisk teori, og indenfor genusvidenskaben anvendes begreberne ofte synonymt”, se wikipedia her.

 

Med genusperspektivet, så anlægges der en feministisk korrekt synsvinkel. Set fra den, så er medfødte biologiske kønsegenskaber bandlyst. Der er ikke han og hun. Kun hen. Dreng- og pigeidentitet skyldes sociale omstændigheder, og er tillært. En meget ukorrekt indlæring.

 

Det er formentlig også derfor, at det ud fra et genusperspektiv er ugle set, at gå på rad og række. Det er for mandigt og soldateragtigt, og risikerer at maskulinisere de forkerte – drengene.

 

Lige børn leger bedst
I et gammelt avisudklip er der et billede af Albert Einstein og Niels Bohr, hvor de går og taler sammen. De var venner og kollegaer, og mødtes engang imellem for at udveksle tanker. Einstein mente, at alt kunne beregnes. Selv hvor et sandkorn ved Vesterhavet vil befinde sig om 10 år, bare man har alle data. Bohr mente, at der var for mange ting, der indvirkede på hinanden ved tilfældigheder, og at vi måtte finde os i kaos.

 

I genusvidenskaben, ville Einsteins orden på universitetet i dag – rad og række – være ukorrekt, mens Bohr ville være inde i varmen.

 

Det handler jo dybest set om, med kaos, at ødelægge den gamle verdensorden, og bane vejen for en ny globaliseret verdensorden. Og i den bestræbelse er målet helliget over midlet – også selvom opløsningsmidlet er islam.

 

Ligestillingen er for længst kammet over
Feministernes kamp for ligestilling er for længst kammet over. I gamle dage var disse venstreorienterede frontkæmperes kamp reel og på sin rette plads, men i dag er de røde blevet sorte. I stedet for at kæmpe for ligestilling, kæmper de for retten til at gå med islamisk tørklæde og hijab, mens de i misforstået æriende i børnehaver, skoler og på universiteter kæmper mod biologiske kønsforskelle.

 

Den moderne kvindekamp har gjort denne del af verden til et forvirrende og paradoksalt miskmask af signaler og tyranni, og det ødelægger vidensproduktionen, det ødelægger de vestlige samfund, det ødelægger menneskers livkvalitet og kønsidentitet, og så gør det børnene kede af det, når deres fest aflyses.

 

Steffen Wernberg-Møller

———————————————-

https://www.mvt.se/nyheter/motala/forskolechefen-om-luciabeslutet-om5574308.aspx
Förskolechefen om luciabeslutet – Motala – Motala Vadstena Tidning – mvt.se
– Många köper in luciadräkter och tomtedräkter för ett tillfälle. Det känns inte rätt att utsätta vårdnadshavare för det, att de ska tvingas köpa dessa, säger hon.
www.mvt.se

————–

http://www.friatider.se/luciafirande-anses-kr-nkande-f-rskola-stoppar-traditionen
Luciafirande anses “kränkande” – förskola stoppar traditionen
“Vi vill inte exkludera någon.” Skolan menar även att det strider mot “genusperspektivet” att låta barn gå på rad.
www.friatider.se

——

https://gellerreport.com/2018/11/swedish-school-goes-muhammad-caless-xmas.html/
Swedish school bans centuries-old Christian tradition but celebrates Muhammad’s journey to heaven – Geller Report
The Truth Must be Told. Your contribution supports independent journalism. Please take a moment to consider this. Now, more than ever, people are reading Geller Report for news they won’t get anywhere else.
gellerreport.com
—————

https://www.mvt.se/nyheter/motala/fardiglussat-pa-forskolan-om5574062.aspx
Färdiglussat på förskolan – Motala – Motala Vadstena Tidning
Jessica Gunninge som har barn på förskolan har i flera år suttit med i förskolerådet för att, som hon säger, ha en chans att påverka sitt barns vardag.
www.mvt.se

————————-

https://www.mvt.se/nyheter/installt-luciafirande-blev-riksnyhet-om5576834.aspx
Inställt luciafirande blev riksnyhet – Nyheter – Motala Vadstena Tidning – mvt.se
MOTALA Trams och skandal, tycker vissa. Klokt och helt rätt i tiden, tycker andra. Alex Schulman hoppas på ett nationellt luciaförbud. Åsikterna kring det inställda luciafirandet på Kärrbacken går isär.
www.mvt.se

—————————-
Genusvetenskap – Wikipedia
Genusvetenskap är en akademisk disciplin som huvudsakligen fokuserar på att kartlägga och analysera vilken roll kön och genus spelar i samhället. Även frågor om sexualitet, klass, etnicitet eller andra typer av maktförhållanden kan studeras inom ämnet men det är vad man brukar kalla “genusperspektivet” som är den gemensamma nämnaren.. Att anlägga ett genusperspektiv kan beskrivas …
sv.wikipedia.org

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…