Lægen Marcel Ali Hadi tilbød kvindelig politiker sex – men Lægeforeningen har ingen kommentarer

Marcel Ali skrev, at Mette Thiesen ville ændre syn på udlændinge efter en tur i hans seng

Marcel Ali Hadi har set sig gal på politikeren Mette Thiesen, som sidder i Hillerød Byråd for Ny Borgerlige.

 

Marcel Ali Hadi præsenterer sig som læge med dansk lægeautorisation. Og han har på Facebook iført en lægekittel skrevet en grov kommentar til Mette Thiesen, som kan virke sexistisk.

 

Marcel Alis kommentar har oprørt Marianne Mørk Mathiesen, som også er læge og valgt til Regionsrådet i Syddanmark.

 

Derfor skrev hun til Lægeforeningen og bad om deres holdning til sagen.

 

Nu er Lægeforenings svar kommet. De har ingen kommentarer til sagen. Og det er trist, siger Marianne Mørk Mathiesen:

 

“Lægeforeningen vil slet ikke kommenterer Marcel Ali Hadis kommentar. Det er nedslående, fordi det kan medføre, at læger kan bruge standes autoritet til at fremsætte alle mulige kommentarer”.

 

Marcel Ali på Facebook

Mette Thiesen er kendt for at arbejde ind for en stram udlændinge- og asylpolitik. Det er åbenbart faldet Marcel Ali Hadi for brystet.

 

Han skrev for nogle uger siden på Facebook til Mette Thiesen:

 

Jeg vil gerne have lov til at ændre dit syn på udlændinge og os slemme folk. Vil gerne have en date med dig hvor natten afsluttes på min seng – efterfølgende vil du kun være glad for udlændinge og du vil kunne promovere deres sag Er sikker på at det er et integrationsprojekt du vil nævne i dine fremtidige klips

 

Dette opslag fik Marianne til at skrive til Lægeforeningen og efterlyse etiske regler for læger på de sociale medier. Hun uddybede over for Den Korte Avis 28.5:

 

“Er man iført standens uniform eller symboler, så repræsenterer man det aktuelle embede, og ovenstående regel bør i den situation overholdes”.

 

Svar fra Lægeforeningen

Men det vil Lægeforeningen ikke erklære sig enig i. De går uden om problemet som katten om den varme grød.

 

Mandag modtog Marianne Mørk således dette svar fra Lægeforeningen:

 

“Lægeforeningen har ikke forholdt sig til den konkrete sag. Hvad angår de etiske principper, så hører det under Lægeetisk Nævn at vurdere, om et medlem har forbrudt sig imod disse. Det er dog ikke aktuelt i den pågældende sag, da Marcel Ali ikke er medlem af Lægeforeningen.

Mvh

Jeppe”

 

Det er Marianne Mørk Mathiesen skuffet over:

 

“Hvis man vil skrive den slags, så skal det være som  privatperson. Det er uacceptabelt, at en læge iført kittel og andre lægesymboler, kommer med den slags underlødige udtalelser”.

 

Men vi ved altså fortsat ikke, hvad der er Lægeforeningens holdning.

 

“De har åbenbart ikke nogen generel holdninger til eller regler for lægers sprogbrug i det offentlige rum. Og det er nedslående”, siger Marianne Mørk Mathiesen og kommer med en opfordring til Lægeforeningen:

 

“Jeg vil derfor opfordre Lægeforeningen til at debatterer problemet internt, og eventuelt udfærdige etiske regler for læger,  der udtaler sig på lægestandens vegne iført lægekittel og fotograferet i en lægeklinik”.

 

“Som tidligere rødstrømpe er jeg også vred over lægens nedværdigende synspunkt: “ kvinders meninger sidder i mandens penis”. Men det er en helt anden sag”, slutter hun.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…