”En fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt,” påstås det – men de fremmede, som Louisa og Maren mødte i Marokko, var fjender

Disse tre mænd er eftersøgt for mordet på Louisa og Maren

Den 24-årige dansker Louisa Vesterager Jespersen og hendes 28-årige norske veninde Maren Ueland havde slået deres telt op i et bjergområde i Marokko.

 

Dette område i nærheden af landsbyen Imlil bliver benyttet af mange bjergvandrere. Det er blandt andet et startsted for vandringer til Nordafrikas højeste bjerg, Toubkal.

 

Men Louisa og Maren nåede aldrig så langt. De ankom til landsbyen søndag. Mandag morgen blev de fundet døde ved deres telt.

 

Ifølge det marokkanske indenrigsministerium var de blevet dræbt med en skarp genstand mod halsen. Måske har der været tale om en halshugning.

 

Ifølge de marokkanske myndigheder omfatter efterforskningen også en video, der er spredt på de sociale medier. Det oplyses, at videoen viser en kvinde blive dræbt. Men man undlader at fortælle, hvordan hun er blevet dræbt.

 

Det vides således ikke, om det er, fordi drabet er meget bestialsk – som for eksempel en halshugning.

 

Både PET og Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til TV2, at de kender til videoen og arbejder på at bekræfte dens ægthed.

 

Efterforskes som terror

De marokkanske myndigheder efterforsker sagen som terror. Drabene skulle altså være politisk motiverede. Man har anholdt én person, som har forbindelse til en ekstremistisk gruppe.

 

Flere andre er mistænkte og eftersøges nu. De skulle komme fra byen Marrakesh. Øjenvidner siger til Morocco World News, at vidner har set gruppen af mænd bevæge sig mod lejrområdet om natten.

 

Gerningsmændene kan være forbundet med Islamisk Stat, der som bekendt har gjort sig meget i halshugninger.

 

Maren Uelands moder har i norsk TV omtalt sin datter som ”varm og engageret”. Ifølge det canadiske netmedie montrealgazette havde de to kvinder en fælles kærlighed til naturlivet og til at lære nye kulturer at kende.

 

Ifølge Maren Ulands mor tog de alle mulige sikkerhedsforanstaltninger. Der er ingen grund til at betvivle dette, og kendsgerningen er, at også andre unge mennesker har opholdt sig i området.

 

Marokkanere fra områder bedyrer samtidig, at det er et sikkert område.

 

Måske er terroraktiviteten ikke specielt intens i området. Men risikoen er der, og Islamisk Stat vokser i Marokko i disse år, fortæller TV2 her til morgen. Og al erfaring viser, at Islamisk Stat slår til mod vesterlændinge, så snart muligheden byder sig.

 

Der er noget positivt ved en tillidsfuld holdning til verden.

 

Men som samfund må man spørge sig selv om unge mennesker som de to kvinder har fået et realistisk billede af verden.

 

Dette ansvar påhviler medier, meningsdannere, uddannelser og politikere i vores samfund.

 

Unge mennesker får generelt ikke et realistisk billede af, hvor stærk fjendtligheden er mod Vesten i mange muslimske lande.

 

Islamistiske kredse lurer på at sprede død og ødelæggelse blandt vesterlændinge, jævnfør det nylige terrorangreb i Strasbourg.

 

Udover de meget målrettede og velskolede islamister er der en hærskare af medløbere, som er parate til angreb og overgreb, hvis de får lejligheden.

 

”En fremmed er en ven, som du endnu ikke har mødt” – ikke altid

I det hele taget må vesterlændinge vænne sig til, at der er steder, hvor det er uklogt at færdes. Og hvis man alligevel har brug for at være der, må man tage sine omhyggelige forholdsregler.

 

Den glade og ubekymrede afsøgning af spændende oplevelser i øde områder, hvor venlighed og smil baner vejen, er desværre langt fra altid holdbar. Dertil er den verden, vi nu lever i, blevet alt for konfliktfyldt.

 

De politisk korrekte kredse elsker talemåden: ”En fremmed er en ven, som du endnu ikke har mødt.”

 

Men desværre er man nu om stunder nødt til at tage højde for, at en fremmed kan være en ven, som hader din kultur og ønsker at bekæmpe den – om nødvendigt med bestialsk vold.

 

http://nyheder.tv2.dk/udland/2018-12-19-pet-marokkansk-efterforskning-af-drab-paa-dansk-kvinde-peger-paa-is

 

https://montrealgazette.com/news/world/female-backpackers-decapitated-while-hiking-in-morocco-source/wcm/ceb39e42-cd0e-4fea-8f43-642b46adee97

 

Ritzau

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…