Kølig hvidvin holder tropevarmen i skak

Når solen brager ned fra en skyfri himmel, og når termometret viser tropelignende temperaturer, så er der kun lindring at finde mod hedeslag i et køligt glas hvidvin eller en ditto rosé under en stor parasol på terrassen eller altanen. Rødvinen må vente til grill-aktiviteterne, når luften er blevet lidt køligere.

 

Blandt ugens kupvine finder vi i denne uge 5 hvidvine, 1 rosé og 4 røde, som dækker alle behov, hvad enten det drejer sig om skaldyrssymfoni eller en klassisk farmerbøf.

 

I denne forbindelse skal der her slås et slag for, at den lille Vesterhavsfisk, tobisen, kommer frem i fiskehandlerens udstillingsmontre. Ristet på grillen overgår den i smag Middelhavets sardiner, som vi danskere kaster os frådende over, når vi er på ferie sydpå.

 

Hvidvin

 

Domaine Leroy, 2014 Bourgogne AOC, Auxey-Meursault, Côte d’Or, Bourgogne, Frankrig – Normalpris 599,95 kr. – Tilbudspris pr. styk 399,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Domaine Leroy er et af de bedste domæner i Bourgogne. Det ledes af Madame Lalou Bize Leroy, der anses for at være områdets mest magtfulde vinpersonlighed. Hendes hvidvine er i særklasse, og hun formår at fravriste Chardonnay-druerne en blødhed og cremethed, som giver vinen sit eget ædle udtryk. 2014-udgaven fra Côte d’Or er superflot.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Cantine Romagnoli, 2016 Caravaggio Bianco, Emilia IGT, Vigolzone, Emilia-Romagna, Italien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 200 kr. hos MENY.

 

Vinen er fremstillet på 100% sent høstede Malvasia-druer, der er plukket på marker i Colli Piacintine tæt på Piemonte og Lombardiet. Både i bouquet og i smag fornemmes kompleksitet og frugtrigdom. Det er en lækker sushi- og fiskevin, men er også fantastisk til hvide asparges med rejer og mousselinesovs.

 

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

Importør: GOBIvin, Valby

 

Bodegas Garciarévalo, 2017 Finca Tresolmos, Rueda DO, Matapozuelos, Valladolid, Spanien – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris pr. styk 89 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er fremstillet på druesorten Verdejo, som netop i Ruedo i Nordspanien kommer til fuld udfoldelse. Der er i duften både pære, nødder og honning, som også genfindes i smagen. I den lange eftersmag er der god mineralitet. Den passer fint til grillede tobis, hvis man ellers kan være så heldig at få fat i denne Vesterhavets svar på Middelhavets sardiner. Spørg intenst hos din fiskemand!

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

Les Vignobles Foncalieu, 2017 Le Versant, Pays d’Oc IGP, Languedoc-Roussillon, Frankrig. Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 140 kr. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Læs også
Vinen til den gode grillmad

Le Versant er navnet på en serie af vine, som fremstilles af Vignobles Foncalieu, og denne udgave er fremstillet af druesorten Sauvignon Blanc. Der er god balance mellem frugt og syre, og smagen er domineret af ananas, hyld og citrus. Er dejlig som aperitif, men går godt til f.eks. en kold kyllingesalat.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup

 

Vignobles Goujon & Fils, 2017 Château Magondeau, Bordeaux Blanc ABC, Fronsac, Frankrig – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris pr. styk 89 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er en blanding af 70% Sauvignon Gris og 30% Sauvignon Blanc, hvis vinstokke ligger lige i hjertet af Bordeaux-vinområdet, nærmere betegnet i Fronsac. Ejendommen har været i familieeje siden 1933, først som vindepot, siden 1964 som egentlig drueproducerende vingård. Det er en dejlig frugtfyldt cuvée med noter af forfriskende citrus. Er en fin frokostvin.

 

Importør: Vinslottet, Greve

 

Rosévin

Læs også
Vinen til de nye studenter

 

Casa Vinicola Angelo Rocca & Figli, 2017 Rocca Zinfandel Blush, Salento IGT,

Apulien, Italien – Kampagnepris 66,95 kr. hos Meny- og Sparbutikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Når der står Rocca på etiketten, kan man være sikker på kontinuitet fra årgang til årgang. Det gælder også denne Blush. Den er produceret på 100% Primitivo-drue, der har samme ophav som Zinfandel og under dette druenavn sælger bedre i USA. Også særdeles anvendelig til kolde fiskeretter.

 

Importør: Amka, Randers

 

Rødvin

 

Læs også
Rosévinene venter på sommervarmen

Caves de Cairanne, 2017 La Bete à Bon Dieu, Côtes du Rhône Villages AOP, Plan de Dieu, Cairanne, Frankrig – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris pr. styk 99 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Vinen er baseret på 50% Grenache, 30% Carignan og 20% Mourvèdre druer, der stammer fra et lille område i Rhône-dalen, som hedder Plan de Dieu – Guds Slette. Efter endt gæring har vinen ligget i 6 uger på skaller og stilke for at trække ekstra farve og tannin (garvesyre). Resultatet er saftigt og potent med en duft af mørke kirsebær, mokka og peber. Smagen er så intens, at enhver grillbøf vil brøle af glæde.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Maison Jean Loron, 2016 Château de Fleurie, Fleurie AOP, Beaujolais, Frankrig – Kampagnepris 128 kr.

 

Her har vi en vin, som passer til sommertemperaturer. Den er lavet af 100 pct. Gamay druer, som man gør i Beaujolais – den sydligst liggende del af Bourgogne-vindistriktet. Selve gården er kun på 12 hektarer, som til gengæld har klima- og jordbundsforhold, der giver supergode vine. Stilen er levende og sprød, og som de fleste Beaujolais-vine er den dejlig drikkeklar nu og vinder ikke ved at ligge i venteposition.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

Læs også
Vin til Store Bededagsferien

 


Maison Vidal-Fleury, 2012 Côtes du Rhône ACRC, Tupin et Semons, Rhône-dalen, Frankrig – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris pr. styk 59,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Vinhuset Vidal-Fleury er Rhône-dalens ældste igangværende vinproducent siden 1781 og ejes i dag af den berømte vinfamilie Guigal, som købte det i 1984 sammen med en perlerække af vinmarker i den nordlige del af dalen. Den aktuelle vin er stukket sammen af druesorterne Grenache (65%), Syrah (20%), Mourvèdre (10%) og Carignan (5%). Resultatet kan kun være og er godt. Ejeren Marcel Guigal anses nemlig for at være verdens bedste vinmager. Og det forpligter.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Maison Gabriel Meffre, 2014 La Châsse, Côtes du Rhône AOP, Frankrig – Normalpris 69,95 kr. – Tilbudspris pr. styk 49,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

La Châsse er navnet på et populært brand, som huset lancerede i 1990’er og fik stor succes med. Det er en god hverdagsvin, der er lavet på druesorterne Syrah, Grenache og Mourvèdre, og dens noget robuste stil betyder, at den stort set kan drikkes til alt godt grillkullene.

 

Importør: Megavin, Odder

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…