Kan den bedste a-kasse være den billigste?

Hvornår har du sidst taget et pristjek på din a-kasse? Ved du om du evt. betaler for meget, for tilbud og muligheder hos din a-kasse, som du ikke bruger?

 

Langt de fleste danskere er meldt ind i en a-kasse, men det er de færreste som rent faktisk bruger de tilbud som a-kassen har udover den sikring den giver i form af mulighed for dagpenge, hvis man skulle miste sit job.

 

Hvis du er en af de mange, som kun har brug for dagpengene og ikke a-kassens andre tilbud, så kan du måske spare en del penge, ved at skifte til en billigere a-kasse, for den billigste a-kasse, kan sagtens være den bedste a-kasse.

Forskel på priser

Kigger man på et prisoverblik for a-kasser hos f.eks. find-a-kasse-priser.dk, kan man hurtigt se, at der er op mod 60 kroners forskel per måned mellem den dyreste og billigste a-kasse.

 

Denne prisforskel dækker over tilbud, rabatter og fagspecifik rådgivning, men har du ikke brug for dette, kan det sagtens give mening at skifte til en billige a-kasse og spare de op mod 720 kroner årligt.

Hvad gør en a-kasse til en god a-kasse?

For langt de fleste er det at have en god a-kasse et spørgsmål om, at man nemt kan få fat på dem og få hjælp samt at de udbetaler dagpenge til tiden og uden for meget bøvl.

 

Dette kan de billige og ikke fagspecifikke a-kasser (de tværfaglige) i høj grad leve op til, og faktisk er det også de billigste a-kasser som scorer højest, når det kommer til kundetilfredshed. Se f.eks. denne oversigt over de bedste a-kasser målt på brugertilfredshed.

 

Så hvis man kigger på kundetilfredshed, så kan den billigste a-kasse sagtens være den bedste.

Hvordan skifter jeg a-kasse?

Det er super nemt at skifte a-kasse. Det hele sker digitalt via din nye a-kasses hjemmeside. Alt hvad du skal gøre, er at tilmelde dig den nye a-kasse, og så sørger de for at opsige din gamle og flytte dig til din nye.

 

Vil du gerne spare penge på a-kasse hver måned, og har du ikke brug for fagspecifik rådgivning og andre tilbud som de dyrere a-kasser har, så kan du allerede i dag via nettet melde dig ind i en billigere a-kasse.

Hvad med lønsikring

Har du brug for lønsikring, så er det vigtigt, at du regner denne med i den samlede pris for a-kassen. En billige a-kasse kan nemlig sagtens have en dyr lønsikring, og så bliver det i nogle tilfælde samlet set en dyrere løsning end en dyr a-kasse med en billig lønsikring.

 

Det er således vigtigt, at du altid ser på de samlede omkostninger ved en a-kasse, hvis du f.eks. vil have tillægsforsikringer som lønsikring.

 

Du kan bruge denne side til at finde en samlet pris for a-kasse + lønsikring.

Flere spørgsmål til a-kasser?

Har du flere spørgsmål til a-kasser og dagpenge, kan du kontakte dit lokale jobcenter eller læse mere på borger.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…