Italien bremser asylstrømmen – nu bliver migranterne i stedet lukket ind af den venstreorienterede spanske regering

En stram og konsekvent udlændingepolitik gør det muligt at begrænse tilstrømningen til et land. Det er Italien lige nu et eksempel på. Spanien er derimod et eksempel på følgerne af en slap ventreorienteret udlændingepolitik.

 

Salvinis hårde kurs

Italien har fået en ny regering, der blev valgt på at stoppe strømmen af migranter fra Afrika og Mellemøsten over Middelhavet.

 

Og især har Matteo Salvini fra dag ét sat handling bag ordene. Han er indenrigsminister og lederen af det indvandringskritiske parti Lega, som danner regering med Femstjernebevægelsen.

 

Og den konsekvente udlændingepolitik har hurtigt givet resultater.

 

Først nægtede Salvini og den italienske regering skibe fra såkaldte NGO-organisationer at lægge til kaj i Italien, når de havde samlet migranter op i Middelhavet. De fik besked på at sejle dem til andre lande.

 

Så sent som fredag søgte et spansk skib med 87 migranter fra Sudan en havn. “Hvor som helst men ikke Italien”, skrev Salvini på Twitter. (SVT Text 3.8)

 

Og nu har Italien sammen med EU lavet en aftale med Libyen, der kan bremse asylstrømmen. Den kan vise sig at få store konsekvenser.

 

EU betaler blandt andet for udstyr og uddannelse af den libyske kystvagt. Til gengæld har Libyen accepteret, at tage imod migranter, der samles op i Middelhavet. Libyen vil derefter sende dem retur til de lande, de kommer fra. (Politiken 4.8)

 

Denne aftale er tilsyneladende hurtigt blevet omsat til handling.

 

I slutningen af juli samlede et italiensk skib et større antal migrant op i Middelhavet. Det skete i internationalt farvand, og migranterne fik ikke mulighed for at søge om asyl. De blev derimod sendt retur til Libyen, skriver tyske tagesschau.de.

Læs også
Video afslører menneskesmuglernes nye vej til at få illegale afrikanere ind i Europa

 

Og libysk kystvagt samlede for eksempel på en enkelt dag 575 migranter op, der var på vej mod Europa og sender dem retur til Afrika. Det fremgår af en artikel i The Independent, skriver document.dk 3/8.

 

Det har været med til at bremse den samlede tilstrømning til Italien dramatisk.

 

I første halvdel af 2018 er tilstrømningen til Italien således faldet med hele 81 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

 

Spaniens slappe udlændingepolitik

Helt anderledes ser det ud i Spanien, som også har fået ny regering.

 

I modsætning til Italien er det en venstreorienteret regering, der går ind for en slap asylpolitik med åbne grænser.

 

Læs også
Vi får at vide, at den muslimske kultur var en berigelse af Spanien – men sandheden er en ganske anden

Den spanske regering inviterede da også straks det NGO-skib, som Italien afviste, til Spanien.

 

Og menneskesmuglere og migranter har tilsyneladende med det samme opfanget de nye toner fra Spanien.

 

For få dage siden var der et særligt voldsomt og omfattende stormløb mod Ceuta, den spanske enklave i Nordafrika.

 

Her slap op mod 600 migranter over det 6 meter høje grænsehegn. Det gik hårdt for sig, da migranterne blandt andet brugte hjemmelavede flammekastere, skriver krone.at  og welt.de.

 

“Sejr, sejr, sejr” (Bossa, bossa, bossa) råbte de, da de havde kæmpet sig ind i Ceuta og dermed reelt var i Europa.

 

Indtil videre har 22.700 migranter nået Spanien i år. En stærk stigning sammenlignet på tilstrømningen sidste år, da Spanien en borgerlige regering.

 

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

Den stramme udlændingepolitik i Italien og den ny holdning i den spanske regering har altså medvirket til, at afrikanske migranter til i langt højere grad vælge den vestlige rute over Middelhavet.

 

Spanien er blevet det vigtigste mål for migranter fra Afrika skriver Welt. Ifølge politiet er der nu 50.000 migranter på vej fra Marokko til Spanien skriver avisen.

 

Nyt blod til Spanien kan være nødvendigt

Den spanske udenrigsminister Josep Borrell har afvist, at der skulle være en masseindvandring i gang.

 

Borell indrømmede, at angrebet på Ceuta forleden chokerer den offentlige opinion og skaber frygt. Dog mente han, det var relativt få migranter. Vi taler indtil videre om 20.000 migranter i et land med mere end 40 millioner indbyggere. Det er ikke massemigration, sagde han.

 

Han mente tilmed, at tilstrømningen af kan være nødvendig:

 

Europas demografiske udvikling viser, at vi gradvist vil ændres til et aldrende kontinent. Vi behøver nyt blod, og det synes ikke at komme fra os selv, sagde han ifølge document.dk.

Læs også
Italiens 5-stjernebevægelse vil lave helt ny gruppe i EU-Parlamentsvalget

 

Men i Tyskland er regeringen bekymret.

 

“Vi frygter, at mange af migranterne vil tage mod Frankrig, Beneluxlandene og Tyskland”, sagde Helmut Teichmann, som er statssekretær i det tyske forbundsindenrigsministerium til Bild am Sonntag den 5 august 2018.

 

“Konstaterer vi det, vil vi forstærke kontrollen og de særlige indsatser ved den tyske grænse til Schweiz og Frankrig”, fortsatte han. (document.dk)

 

Seneste tal

Seneste data fra FN viser at der indtil videre er kommet 58.475 migranter over Middelhavet til Europa i 2018. Det indbefatter ruterne til Italien, Spanien og Grækenland. Sammen med overgange på land ender det på 62.304.Organisationen oplyser der er 1.511 savnede og døde. Alle tal er fra 1. januar 2018 til 3. august. Document.dk

Video med migranter, der er afvist i Italien:

Video fra august 2017, der viser en stor gummibåd med migranter, der lander på Zahara Beach nær Cadiz på Spaniens sydspids:

Læs også
Nu er der igen politisk uro i Spanien. Valg den 28. april 2019
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…