Louisa og Marens mordere ville kunne få tålt ophold i Danmark – “Vanvid”, siger DF’s Peter Skaarup

Tre af de anholdte i sagen om mordet på Louisa og Maren (Politiet)

De fire islamister, som de marokkanske myndigheder i øjeblikket mistænker for at stå bag mordene på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland, kan i givet fald få såkaldt tålt ophold i Danmark.

 

Og dermed undgå retsforfølgelse og straf i Marokko.

 

Det forudsætter dog, at det lykkes for dem at flygte fra de marokkanske myndigheder og nå frem til den danske grænse.

 

Og her vil de være i sikkerhed

Efter at have passeret grænsen skal de blot henvende sig til nærmeste politi og sige ”asyl”, og så er den hjemme.

 

Godt nok har de ikke en chance for at få asyl, men da de er beskyttet af deres menneskerettigheder, kan de danske myndigheder ikke sende dem retur.

 

De vil i stedet blive anbragt på Kærshovedgård og senere på Lindholm, når ombygningen her er færdig.

 

Sådan er det, fordi Danmark har underskrevet Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

 

Den Europæiske Menneskerettighedskonvention forbyder blandt andet landene at udlevere forbrydere, der kan risikere dødsstraf eller tortur, hvis de sendes tilbage.

 

Og i Marokko har man dødsstraf for slet ikke at tale om afhøringsmetoder, der hører ind under kategorien tortur, som det fremgår af en rapport fra Amnesty

 

Retsudvalgets formand: Det her er vanvid

På Christiansborg bekræfter formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF), at det rent faktisk hænger sådant sammen.

 

“Det er vanvid, men skulle det på en eller anden måde lykkes for de fire at undslippe og søge asyl i Danmark, så kan vi erfaringsvis ikke sende dem retur, hvis de risikerer dødsstraf som i Marokko,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

“Men det er sådan, det store flertal i Folketinget ønsker, at det skal være, selvom Dansk Folkeparti flere gange har presset på for at få Danmark til at meddele Europarådet, at vi tager forbehold for dele af Menneskerettighedskonventionen eller vælger ikke at følge afgørelserne på bestemte områder.”

 

Peter Skaarup oplyser, at han nu vil bede justitsministeren bekræfte, at det hænger sådan sammen, at Louisas og Marens formodede mordere ville kunne få tålt ophold i Danmark, hvis det skulle lykkes for dem at flygte og komme til Danmark.

 

Anholdelser over hele Marokko

Anholdelsen af de fire islamister for mordene på Louisa og Maren, har nu medført flere arrestationer over hele Marokko.

 

Det oplyser TV 2 News med lokale aviser som kilde.

 

Således er nu yderligere ni personer bag tremmer under en bølge af anholdelser i en række marokkanske byer.

 

De er udelukkende blevet anholdt, da de efter politiets opfattelse tilhører samme terrornetværk, som de fire, der nu er sigtet i sagen.

 

I forbindelse med anholdelserne har politiet beslaglagt både sværd og knive samt elektronisk udstyr og materialer, der kan bruges til fremstilling af bomber, skriver TV 2 news.

 

Lagde videoer ud på Facebook

Ligene af 24-årige danske Louisa og 28-årige norske Maren, som kendte hinanden fra et universitetsophold i Norge, blev fundet mandag.

 

En likvideringsvideo viser angiveligt hvordan den ene af de unge kvinder bliver slået ihjel ved at få halsen skåret over. Videoen har flere dage floreret på nettet.

 

Fredag kunne det norske kriminalpoliti, Kripo, meddele, at halshugningsvideoen efter alt at dømme er ægte. Det blev fulgt op af en lignende melding fra PET.

 

Denne video er også blevet brugt til chikane af Louisas og Marens familie og venner.

 

Den er blevet sendt til blandt andre Louisas danske facebookvenner.

 

Louisa mor, Helle Jespersen, og hendes to døtre har følt sig nødsaget til at deaktivere deres Facebook-konti, fordi likvideringsvideoen er blevet delt på deres profiler. Det skriver B.T.

 

Det fremgår også, at der er fremmede udenlandske profiler, der har sendt ubehagelige tilkendegivelser.

 

“Folk har skrevet, at min datter har godt af, at hun er død” fortæller den chokerede mor til Louisa, skriver B.T.

 

Islamisk Stat

Forleden dukkede der endnu en video op med fire marokkanske mænd, der sværger troskab til Islamisk Stat.

 

Den stammede fra en twitter-konto, der var blevet oprettet den samme dag, som nogle turister fandt Louisas og Marens blodige lig.

 

Kontoen blev lukket ned straks efter videoens offentliggørelse.

 

Marokkansk politi har ifølge Ritzau bekræftet videoens ægthed, men oplyser intet om, hvorvidt der er tale om de fire anholdte i sagen.

 

Terrorforskeren Magnus Ranstorp oplyser, at der ifølge hans kollega i videoen bliver råbt noget i retning af »dette er hævn for vore brødre i Hajin«. (Berlingske 22.12)

 

Hajin, der var en af Islamisk Stats’s sidste højborge i Syrien, er netop faldet.

 

Danmark – et fristed

Tilbage står, at Danmark er et fristed for krigsforbrydere og forbrydere mod menneskeheden. Der er tale om folk, der har begået massedrab, og som har ufattelige forbrydelser på samvittigheden.

 

De er beskyttet af menneskerettighederne, da de risikerer både tortur og dødsstraf, hvis de udleveres til de lande, der efterlyser dem.

 

Den samme beskyttelse ville Louisas og Marens bødler få, hvis det skulle lykkes dem at flygte og nå i sikkerhed i Danmark.

 

Nu er øen Lindholm udset som fremtidigt opholdssted for de typer, som der i forvejen er 16 af i Danmark, og det synes nogle venligboere på Sydsjælland er så synd for dem.

 

Derfor er de i gang med at etablere en daglig busafgang fra Kalvehave, hvor færgen fra Lindholm lægger til, og til København, så de stakkels massemordere og bødler hver dag kan få lidt adspredelse i landets hovedstad.

 

Spørgsmålet er nu, om disse venligboere ville fortsætte med deres projekt, hvis de vidste, at Louisas og Marens bødler ville være blandt buspassagererne.

 

Svaret blæser forhåbentlig ikke i vinden.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…