Arnaud Beltrame: Han døde som en helt i kampen mod terror – onsdag får han en statsbegravelse i Paris

Arnaud Beltrame kæmpede mod islamister - til sidst døde han i kampen

PARIS: Franske intellektuelles protest mod, at landets mest rabiate islamister vokser i antal ved at udstille sig som ofre for racistisk forfølgelse, blev hurtigt taget af dagsordenen. En strejkeramt nation fik andet at tænke på.

 

Men så slog en radikaliseret islamist med marokkansk baggrund til med ny blodig terror. Det ændrede med et slag situationen.

 

Samme morgen, som Le Figaro kom på gaden med protestaktionen slået stort op på forsider, viste Journalistisk Venstrepartis franske meningsfæller aktionen  ringe eller ingen opmærksom. Andre aviser brød sig ikke om at følge Le Figaros scoop op, og af de gratis trafikaviser synes kun en enkelt at have givet plads for en kort omtale af sagen.

 

Og så fik Frankrig andet at tænke på. Togdriften blev strejkelammet, og i storbyerne lukkede børnehaver og vuggestuer, fordi forældre måtte opgive et nå frem med deres børn.

 

I Paris kom det til voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter.

 

Poitiet måtte bruge vandkanoner og tåregas mod demonstranter og ikke mindst bøller, der knuste ruder og begik butikstyverier. Man kunne tro, at en filminstruktør ville lave optagelser til minde om studenternes optøjer i 1968 for nøjagtig 50 år siden.

 

De intellektielles protester havde form af spredt fægtning. En socialistisk eks-politikers indlæg om, at de islamistiske befolkningsgrupper rummede bekymrende store flertal for at sætte sharia over fransk lovgivning og tillade deltagelse i hellig jihad-krig i Mellemøsten blev lagt på sociale medier som Facebook og Twitter, men forsvandt hurtigt. Censur er tænkeligt.Og alt som alt var det ikke protesterne mod den islamistike apartheid, som fik lov at blive på dagsordenen. Men det ændredes med et slag, da Frankrig blev ramt af ny terror.

 

Fire dødsofre og 16 sårede

Gerningsmanden, som foreløbig har fået fire dødsofre og 16 sårede på samvittigheden, er en 25-årig  fransk-marokkaner ved navn Radouane Lakdim. Han fik fransk statsborgerskab som 12-årig og bosatte sig i Carcasonne, der er et yndet turistmål på grund af sine middelalderlige bymure.

 

Han fik en måneds fængsel i 2015 for småkriminalitet, men kom siden under fast overvågning fra sikkerhedspolitiet som en mistænkelig indvandrer medt sort fuldskæg.

 

Den højreorienterede partiformand Marine Le Pen har stillet spørgmål om, hvorfor manden, der har dobbelt nationaliteet, ikke var blevet udvist, når sikkerhedspolitiet havde stemplet et S (for Sécurité) på hans legitimationskort. Lokale politikere har pådraget sig et tungt medansvar for terroristens myrderier, mener Marine Le Pen.

 

Lakdim indledte sine aktioner med at kapre en bil i Carcasonne. Bilens passager blev dræbt, og bilens fører  svæver mellem liv og død som følge af flere skudsår.

 

Derefter beskød Lakdim fire ubevæbnede gendarmer, der joggede uden for deres kaserne. En blev ramt af  kugler i skulderen, men terroristen opgav at komme ind i kasernen, hvad der muligvis var hans hensigt. I stedet fortsatte han til et supermarked i omegnskommunen Trébes.

 

Her stormede han ind med råb om, at Allah er størst, og at han selv var en af Islamisk Stats soldater. Han truede med at myrde alle gidsler, hvis Salah Abdeslam ikke blev sat på fri fod. Abdeslam venter i et fængsel uden for Paris på at komme for retten og få sin dom som hovedmand bag myrderierne i Paris i 2015, som kostede flere hundrede mennesker livet i et koncerthus og på omliggende fortovscaféer.

 

Supermarkedets slagter og en kunde blev de første ofre, da terroristen satte alvor bag sine trusler. Derefter påtog den 46-årig oberstløjtnant i gendarmerikorpset Arnaud Beltrame sig sit livs helterolle. Han tilbød frivilligt at  tage to kvindelige gidslers plads og gik ind til terroristen med sin mobiltelefon.åben.Så kunne kollegerne udenfor følge, hvad der skete inde i supermarkedet. Da de hørte skyderier, stormede de ind i supermarkedet og likviderede terroristen, som desværre havde nået tilføje Beltrame dødelige  skudsår i halsen.

 

Terroristen handlede næppe på egen hånd. En kontakt ventede udenfor på gaden. Han blev identificeret og arresteret Natten igennem foretog politi og gendarmer flere razziaer i de belastede bydele af Carcasonne.I terroristens lejlighed hos forældrene fandt politiet et brev fra sønnen om, at han ønskede at blive martyr. Desuden opskrifter på hjemmelavede sprængstoffer, som siden blev fundet i supermarkedet.

 

I Bruxelles udtrykte Lars Løkke Rasmussen fra mødet med regeringscheferne sorg og vrede, og siden udsendte den danske statsminister sin vante forsikring om sympati med ofrene, deres familier og hele deres hårdt ramte land.

 

Statsbegravelse i Paris

Den heltemdige Arnaud Beltrame får onsdag en statsbegravelse på fredag i Paris i Invalidekirkens Cour d’Honneur, æresgården. Her vil præsident Emmanuelle Macron hæfte Æreslegionens storkors på hans kiste. Udover den posthume hæder havde Beltrame flere militære udmærkelser på grund af flere aktioner i Pakistan, hvor han også satte livet på spil. Han blev borgerligt viet i februar og skulle have kirkeligt bryllup i Vannes i Bretagne til sommer. Det fortalte biskoppen, som søndag celebrerede en mindemesse for Beltrame. Det vakte opmærksomhed, at flere muslimer var med i kirken for at vise deres afsky med terroristen.

 

 

http://www.news.com.au/world/europe/officer-who-traded-places-with-hostage-dies-moments-after-marrying/news-story/6e379e92d64df1f73a1c6fc33644ed0b

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…