Indlæg fra læserne 8. maj: Nationalisme # Politiets kommunikation

Nationalisme

Af Martin Søby

 

Christian Exboe Nielsen, Balkanekspert og lektor på Århus Universitet har udgivet bogen “Vi troede ikke det kunne ske her”, som handler om borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Hvad skete der?, hvordan kunne det gå så galt? – og hvad kan vi lære af krigen? er de spørgsmål som bogen vil forsøge, at finde svaret på.

 

Jeg tror nu, at denne Balkanekspert allerede har svaret på hvorfor det gik som det gik.

 

Det var serbernes yderligtgående nationalisme der var skyld i, at den multietniske stat Jugoslavien brød sammen. Og Christian Exboe Nielsen vil med denne bog fortælle os, at nationalisme er en farlig ting, som kan føre til borgerkrig. Og derfor skal nationalisme bekæmpes, for ellers vil det komme til at ende ligesom på Balkan, er hans advarsel til os.


 

Politi Kommunikation er en svær en

Af Morten Dreyer DF

 

I gamle dage, før Lene Espersens ministertid, så havde Københavns Politi deres detaljerede Døgnrapport, hvor borgerne konkret kunne følge med i dagens dont i etaten. Med årets op og nedgang i indsatsområderne. F.x. Når solen titter frem og de første lommetyve springer ud. Og når indbrudstyvene opdager endnu et lille smørhul, som derpå udsættes for massive angreb.

 

Men med Lene Espersens reform afskaffede man Døgnrapporten som offentlig kontakflade. I stedet sprang Københavns Politi ud på Twitter.

 

En løsning, hvis det ikke efter et par uger udviklede sig som en genoplivning salig Lars Christiansens faste Trafikradionen hver lørdag. Med kødannelser i Klovtofte krydset og busomlægninger grundet en lejligheds brand eller et demonstrationsoptog.

 

Ser man Twitter opslagene, så er der grundlæggen kun få opslag, og hovedparten er rene trafik servicemeddelelser.

 

Hvordan kan man i dag følge med i kriminaliten?

 

Årsrapporten året efter er ej heller særlig detaljeret. Og borgmestrenes møder med politidirektøren er heller ikke en åben dør.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…