Indlæg fra læserne: Grækenlands flåde tvang migrantbåde tilbage til Tyrkiet # Pensionisters levevilkår i dag

Grækenlands flåde tvang migrantbåde tilbage til Tyrkiet

Af Ricardt Riis

 

Poul Erik Andersen skriver den 3-7, at det var Merkels ”Wir schaffen das” den 31. august 2015, der fik de katastrofale konsekvenser i form af efterårets migrant-tsunami.

 

Hun må dog vist dele ansvaret med Grækenlands Syriza-regering. Syriza gik i januar 2015 til valg på et løfte om en ”åben og humanistisk flygtningepolitik”. Hidtil havde den græske flåde tvunget flygtningebådene tilbage til Tyrkiet. Men det ophørte den med efter Syrizas valgsejr. Og da menneskesmuglere opdagede det, kom der gang i smugleriet.

 

Jeg har skrevet om det her Og en flugtberetning fra 18-10 2014 fortæller om den græske flådes grænseforsvar før valget i januar 2015, se her , bag betalingsmur, et ret langt citat fra denne artikel kan ses her.

 

Det er noget, man sjældent taler om i den europæiske elite, formentlig fordi mange så nok ville sige, at har man gjort det før, kan man vel gøre det igen. Men den begrænsning føler jeg mig ikke bundet af. Det gør nok heller ikke Den korte Avis.


 

Pensionisters levevilkår i dag

Af Hans Erik Adsbøl

 

Det lader åbenbart til, at der er nogle politikker, der endelig og måske er ved at påtænke pensionister mere i løn, det er godt nok heller ikke for tidligt.

 

MEN det vi har kunnet læse os til via medierne er, at man påtænker en forhøjelse af det en pensionist må tjene 60.000 i dag, det beløb påtænker man hævet til 100.000kr, den køber jeg ikke. Man skal huske ,at rigtig mange pensionister er slidt op, de vil jo ikke få gavn af, at de må tjene mere, mange kan ikke arbejde, og hvad gør man så lige her? – Mit bud vil være, at gøre pensionen skattefri, de varer vi køber i dag, koster jo det samme for pensionister som for dem der er på arbejdsmarkedet.

 

Jeg har ikke set varehuse endu, hvor de har kasser til os som pensonister, hvor vi kan gå hen og få varen billigere.

 

Nogle har den opfattelse , at de ældre kan jo bare sælge deres huse, men hvorfor skal de det spørger jeg, det er jo deres lille opsparing, som de har kæmpet og opsparet til igennem mange år, og betalt deres skat til det samfund vi lever i i dag, de kan jo ikke æde deres mursten, og skal de sælge og flytte i noget andet, hvor en typisk lejlighed i jylland vil koste 10.000 kr. pr. måned, jeg tør slet ikke gætte på hvad den vil koste i København.

 

Det er på tide, at man får øjene op for dette uretfærdige system man tilbyder pensionister i dag. Hvorfor skal de leve deres otium , på et økonomisk lavblus, det fortjener de ikke.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…