Indlæg fra læserne 31. oktober: Dommedagen, håbet og løsningen # Skal Danmark følge EU-parlamentets opfordring?

Dommedagen, håbet og løsningen

Af Karsten Søberg

Ethvert bare nogenlunde oplyst menneske, der læser sine landsdækkende aviser og ser DR dagligt véd, at jorden er meget tæt på at gå under. Det drejer sig efterhånden billedligt talt kun om minutter. Det kan godt være at det lige nu kun er arktis, eller regnskovene, eller verdenshavene, eller den ydre atmosfære, der er ved at udstøde sit sidste suk,. Men hele jordens undergang er nært forestående.
Som en af de utallige private, velpolstrede NGO´er som WWF udtaler i tirdagens JyllandsPosten., har vi snart ødelagt ethvert grundlag for liv. Men der er trods alt håb endnu..Og det hele er heldigvis ikke så svært alligevel. Vi skal bare lægge vores livstil om, og leve socialistisk. Ingen vækst, ingen bøffer, ingen koprutter på marken, ingen flyrejser, kun plantebaseret føde, stor stigning i U-landsbistanden, intet landbrug og ingen biler. Og Den Korte Avis er ikke lang nok til at opremse de ting vi bare lige skal gøre anderledes for at redde jordkloden.
Men stryg dommedag og håb i ligningen og man står tilbage med WWF´s, Dansk Naturfredningforenings, Greenpeaces og alle de hundredevis af andre NGO´ers virkelige dagsorden; vi skal leve socialistisk.
Den hopper jeg ikke på. Jeg tror stadigvæk, at den alt ødelæggende masseformering af umættede munde i Afrika og Mellemøsten er den største og eneste reelle trussel mod jordens eksistens. Det hører man bare ikke noget om i aviserne eller på DR. Men de er selvfølgeligt også….socialister.

Skal Danmark følge EU-parlamentets opfordring?

Af Niels Jørgen Lindtner

 

Den 25. oktober læser man på EU parlamentets hjemmeside, at dette har vedtaget en resolution, der opfodrer EU’s medlemslande til at forbyde nynazistiske og neofascistiske grupperinger.

 

Jeg har altid ment, at man gør klogest i at møde folk man mener tager fejl på dette eller hint område med argumenter. At et flertal af EU-parlamentets medlemmer er uenige med den nazistiske ideologi forstås, men at de helst så deres holdningsmodstandere forbudt fremfor gendrevet – det vidner ikke om megen respekt for hverken forsamlingsfriheden, tankefriheden eller tiltro til at demokratisk debat kan føre til noget som helst.

 

I stedet for at følge EU-parlamentets opfordring mener jeg derfor, at Danmarks regering skulle sende alle de 355 parlamentsmedlemmer, der stemte for denne resolution, et kopi af Evelyn Beatrice Halls Voltaire biografi The Friends of Voltaire, hvori hun sammenfatter Voltaires holdning til spørgsmålet om ytringsfrihed med ordene: I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it. (Jeg er uenig i det du siger, men jeg vil, indtil døden, forsvare din ret til at sige det.)

Link til EUs parlamentets afstemning her.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…