Indlæg fra læserne 28. november: Forkæl fangerne # Jeg forstår godt politiet

Forkæl fangerne

Af Visti Christensen

 

Socialdemokraterne vil have indført en statsanerkendt, blød opdragelse af kriminelle bandemedlemmer. De skal ikke isolationsfængsles, men have mulighed for at blive belønnet for god opførsel med f. eks. fjernsyn, fitness, familiebesøg og adgang til fælleskøkken.

 

Partiets retsordfører Trine Bramsen mener det er forkert, at isolationsfanger anbringes i, hvad hun kalder ”strafceller”. De skal i stedet opholde sig blandt andre fanger, hvor de kan være et eksempel for andre og udvise god opførsel, overholde fængslets regler og ikke at pande fængselsbetjente ned – eller truer dem.  

 

Man tager sig til hovedet over den unge piges naivitet og manglende menneskelige livserfaring. Tænk, at hun mener at kunne ændre mentaliteten med bløde opdragende effekter som gør afsoningen mere tålelig. Antallet af isolationsfængslede er steget fra 2995 tilfælde i 2016 til 4085 tilfælde i 2017. Dette tal ønskes nedsat. Ikke et ord om, at stigningen i voldskriminaliteten bør kræve flere isolationsceller bygget.

 

Der skal der tænkes nyt, mener hun. Og bolchepædagogik og færre isolationsfængslinger er vejen frem. De menneskelige omkostninger for kriminelle i isolation er for store. Og så virker det ikke. Fanger kan tage skade af isolering, mener hun.

 

De indsatte i Vestre fængsel er begyndt spise med plasticbestik, og konserves er fjernet, efter to episoder, hvor bandemedlemmer slog fængselsbetjente med en tundåse i en sok. Fængselsmiljøet er blevet mere råt. Men hvis de indsatte fra dag et ved, at de skal opføre sig ordentligt, vil vi måske få bedre attituder.

 

Kriminalforsorgen er, ikke overraskende, enig med Tine Bramsen. ”Vi er ved at drukne i rapporter da vi skal sætte folk i isolation hver gang vi finder en mobiltelefon. Det giver bedre effekt, hvis vi siger: “Nu klapper du kaje, ellers er der ingen fjernsyn de næste to uger.” – Er der da slet ingen psykologer i partiet?


 

Jeg forstår godt politiet

Af Morten Dreyer

 

Jeg forstår godt politiet, at de ikke sender en patruljevogn, når en bande plyndrer et supermarked
med et kommandoraid.

 

2 politibetjente som skal stoppe en større gruppe forhærdede og hårdtpumpede kriminelle?
Glem det, politiet bliver massakreret.

 

Så længe retsvæsenet behandler bandekriminalitet, som om det bare er et par gymnasieelever, som har
fået et dårlig opdragelse, vil det blive stedse værre. Der skal 3 ting til at bekæmpe banderne:

 

1 Ganske markant ubetinget fængselstraf.
2 En økonomisk øretæve, som efterlader forbryderen uden en klink.
3 En udvisning for altid, og hæfte indtil udrejse.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…