Indlæg fra læserne 19. december: EU’s spændetrøje

EU’s spændetrøje
Af Jørgen Bæk
Jeg talte for nyligt med en der kender EU inde fra. Da jeg sagde, at jeg syntes, at EU gør hvad de kan for at gøre det surt for briterne at komme ud, sagde hun: ” Hvis ikke de gør det, er der måske andre lande der også vil ud!”
Det var egentlig ret rammende og helt i tråd med min opfattelse af systemet. De østlige EU lande er meget skeptiske, for de har prøvet at blive trynet af Sovjet på samme måde som EU nu vil gøre det.
EU bør ændres radikalt før det er for sent.
Hvorfor skal vi tvinges og ensrettes af politikere, som er ringere end vore egne, som gang på gang har taget fejl. Hvis EU kun var et gode, ville ingen tænke på at komme ud.
Man behøver ikke at læse ret meget af Frederike Mogherini’s opfattelse af hvad der er bedst for Europa, før hårene rejser sig op ad ryggen på en.
Som jeg ser det ligner det noget i retning af at man fodrer sin hund, for bedre at kunne opdrage den. Foderet er gunstige handelsaftaler og dressuren går ud på at Merkel-rette Europa og diktere både stort og småt med nidkærhed.
Nej lad os beholde vor nationale identitet og selvbestemmelse men med et nyt EU der ikke blander sig i de enkelte landes suverænitet men som garanterer gunstige handelsaftaler og en positiv tilgang til de enkeltes landes ønsker så længe disse ikke skader andre medlemmer.
Jeg har svært ved at se fornuften i at Europas befolkninger skal ændres og have ødelagt deres århundredgamle arv og traditioner.
EU, FN og globalisering —- alt med måde og omtanke fremfor hovedkulse tiltag der ikke er til at rulle tilbage.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…