Indlæg fra læserne 13. juni: De bedrevidende journalister # U-charmerende sharia

De bedrevidende journalister
Af Jørgen Bæk
Hvor er det dog irriterende med disse bedrevidende og altvidende journalister, som ikke efterlader nogen tvivl om egen ufejlbarlighed.
Kommer den borgerlige regering med et eller andet som ligger dem på sinde vil journalistisk venstreparti straks finde en “ekspert” som skyder regeringens mulige tiltag sønder og sammen. Aldrig en objektiv vurdering.
Det er tvivlen man bliver udviklet af, men da disse journalister aldrig er i tvivl, er de ikke i stand til at udvikle sig hen imod en bredere forståelse på grund af deres venstreelitære enøjethed.
Det gælder også i deres afdækning af det udenrigspolitiske stof. Jeg behøver ikke at nævne navne på ofrene !
Også inden for sporten er disse bedrevidende journalister på færde med den der københavnske klogskab. Når nu Hareide vælger sin trup, så har journalisterne uhyre travlt med kun at skrive om dem som Hareide ikke har med og de får fri taletid i pressen mens man forsøger at nedgøre en knalddygtig landstræner som har ledet landsholdet super godt.
Jeg forstår ikke de danske journalister siger en åbenhjertig Hareide – nej kære landstræner, det gør de fleste danskere heller ikke.

U-charmerende sharia

Af Kirsten Damgaard

Koranen foreskriver særeje, og det imødekommer familieretten i det fleste muslimske lande.Men den danske muslim Aminah Tønnsen – der har smidt tørklædet –  er  bekymret for om muslimske kvinder i Danmark kender deres rettigheder ved ægteskabsindgåelse. Hun skriver derfor  “Det burde være en selvfølge, at alle med vielsesret (forkyndere såvel som borgerlige) oplyser muslimer og andre med tilknytning til muslimske lande om, at ægtefæller i Danmark som udgangspunkt har fælleseje “( Kr.D. 12.06.18). Absolut nej! Danske borgerlige myndigheder skal ikke have ekstraarbejde med sætte sig ind  muslimsk ægteskabsret, skilmisseret, arveret osv. Derimod har den giftelystne myndige person selv pligt  til at sætte sig ind i de love og forordninger der gælder i det land, hvor hun indlader sig i noget civilretligt.

 

Skulle man absolut beskytte muslimer mod deres egen sharia, kunne en model være, at par der vil leve og bo i Danmark, må gifte sig efter dansk lov. Er de allerede gift i Pakistan fx, må de gengifte sig her ifølge dansk lov. Så undgås det uligestillende ved islamisk skilsmisse og arv ,som nogle gange bevares også er til kvindens fordel, men som jo ikke passer ind i dansk kultur.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…