Indlæg fra læserne 12. december: Fælles julegudstjeneste aflyst # FN på vildspor # Negativt tolkegebyr # Falskhed om klima

Aflyst fælles julegudstjeneste

 

Da jeg gik i skole i Græsted kaldtes byen Den hellige Stad. Nu er det blevet til den kristendomsløse by. Flertallet af skolens lærere er afkristnet – ligesom flertallene i alle øvrige samfundsgrupper i vort land. Man har forladt – ikke bare kristentroen, men det fundament, som den kristne etik, æstetik og moral velsignede den stabile sammenhængskraft i vort land med. Dette er nu opløst og en saga blot, og vi ved ikke, hvordan det hele ender. Også vore politikere er rodløse, rådløse og uden konsekvente mål og løsningsmodeller, og de overlader i stedet til FN og EU at skulle bestemme, for selv har de ingen normer, mål og pejlemærker.

Visti Christensen


Af Jørgen Bæk

Hvis ikke det var så alvorligt kunne man grine ad FN’s dispositioner.

 

Men deres diktater rammer os jo og der er en klar tendens i dem vendt mod Vesten.

 

Talen om “Den Øde Ø” var dårligt trykt i medierne før FN var på pletten med kritik af Danmark – selv om sagen først er aktuel om flere år.

De der skal ud på den ø er topkriminelle, der ikke vil rejse hjem til de lande de kommer fra og som vi heller ikke må sætte i fængsel. Må danskerne ikke bestemme i Danmark ? Nej den tid er forbi – nu er det EU og FN der bestemmer. Gid vi dog havde politikere med mod, klarsyn og vilje til at sætte de danske hæle i når det var påkrævet!
I den nye aftale af 11. december bliver ytringsfriheden i blandt andet Danmark sat under administration af FN.
På den anden side må man undres over at FN ikke rører en finger når homoseksuelle forfølges, når kvinder undertrykkes, når kristne dræbes, og FN bifalder jo at man ikke må kritisere religion – det gælder så åbenbart ikke kristendommen !. Det måtte man heller ikke i Danmark for århundreder siden- men vi er kommet længere nu- det er FN åbenbart ikke !
Hvad gør FN for at oplyse og aktivere befolkningerne i Afrika og Mellemøsten om at de må begrænse fødselsoverskuddet fremfor at eksportere det. ? Vistnok ikke ret meget.
Man kan vel efterhånden sætte spørgsmålstegn ved FN’s flertal af udemokratiske lande og deres hensigter.
Det startede jo i 1945 med aldrig mere krig – en fornuftig tanke- men FN’s tanker i 2018 er noget i retning af: aldrig mere ytringsfrihed i de demokratiske lande.

Negativt tolkegebyr
Fra 1. juli i år indførtes gebyr på tolkebistand. Men DR Nyheder oplyser at Region Syddanmark har erfaret det som en dårlig forretning, der giver røde tal. Indtil nu er der nemlig kun kommet 668 kr. i kassen på kontoen, mens udgiften har været 1,4 mio. kr. til IT-udstyr og administration.
De røde tal burde også give røde ører. For hvordan i alverden kan det lade sig gøre, at et beskedent beløb, der skal overføres fra det ene menneske til det andet, skal gennem et dyrt IT-system? – Hvorfor har ingen i administrationen foreslået at stoppe et så dyrt vanvid?
Her gik vi og mente, at vi her i landet havde fået en ny innovations- og forenklingsminister, hvis dyre arsenal af regne- og tænkedrenge burde få indtægter og udgifter til at passe meget bedre sammen i den offentlige administration. – Hallo, er du der, Sophie Løhde?
Visti Christensen

Falskhed om klima!

Af Bertel Lohmann Andersen, Lyngby

I 2012 reducerede brugen af atomkraft det globale udslip af CO2 med 5%. Det vurderede Det internationale Energiagentur (IEA) i sin årsrapport for 2014. Hvis atomkraften ikke var blevet ramt af politisk modstand, så kunne dens bidrag i dag have været tre gange større. Det kan man se, hvis man søger på ”Årenes graf”. Atomkraftens reduktion af udslippet af CO2 ville så ikke have været 5% men 15% – altså i 2012, og i dag væsentligt mere. Modstanden imod atomkraft har medført, at vi i dag har et over 10% større udslip, end hvis atomkraften havde fået lov at udvikle sig.

 

Enten er disse enkle kendsgerninger ukendte for det store flertal af klimafolk, som dagligt udtaler sig om klimasituationen – og i nogle tilfælde har gjort det i flere årtier. Eller også er disse blevet enige om, at atomkraft taler man ikke om.

 

På den baggrund er det meget svært at tage de stadig alvorligere budskaber om klimasituationen alvorligt. Og alvoren er jo nærmest eksponentielt voksende! Situationen er hele tiden værre, meget værre, end for to år siden, eller to måneder siden. Men den næststørste lav-CO2 energikilde til elproduktion (den største er vandkraften) lades helt ude af betragtning. Ikke nok med, at der ikke tales om bygning af flere atomkraftværker: ingen løfter et øjenbryn over, at man lukker reaktorer i Europa af politiske grunde, længe før udløbet af deres tekniske levetid. Undtagen i Finland, hvor to reaktorer af svensk oprindelse har fået tilladelse til at køre videre til de bliver 60 år, naturligvis forudsat at det er teknisk forsvarligt.

 

En grundlæggende fejltagelse er, at varierende vindkraft kan erstatte stabil atomkraft: det er ikke nok, at en vindmøllepark årligt producerer det samme antal kWh, som et atomkraftværk. Strømmen skulle jo gerne være der, når der er brug for den, selv om det er vindstille. Det ved mange af de, der udtaler sig. Men de holder mund, fordi den politisk korrekte vindkraft skal fremmes.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…