Tusindvis af afviste asylansøgere fra Danmark og Skandinavien giver Angela Merkel problemer – men hun har kun sig selv at takke for det

Mange af de afviste asylansøgere fra Danmark og de skandinaviske lande har ikke i sinde at forlade EU lige med det første.

 

Tværtimod forsøger de nu at få en fremtid som illegale indvandrere i Tyskland, fremgår det af den tyske avis, Welt am Sonntag.

 

Af et svar til avisen fra det tyske indenrigsministerium har den stramme asylpolitik i primært Danmark, men også i Norge, Sverige og Finland nu medført, at tusindvis af afviste asylansøgere strømmer til Tyskland via den dansk-tyske grænse.

 

På den danske side af grænsen holder politiet kun øje med, hvem der rejser ind og ikke hvem, der rejser ud, medens der på den tyske side af grænsen ikke er nogen punktvis grænsekontrol af betydning.

 

Nord fra er der således fri indrejse i Tyskland, og det kan nu mærkes.

 

Over to tusinde illegale fra januar til oktober

Alene i perioden januar til oktober 2017 har tysk politi registreret 2.269 afviste asylansøgere fra Danmark og Skandinavien, der er kommet ulovligt ind i landet, og heraf er de fleste af dem, helt præcist 1.455, kommet ind i Tyskland via den dansk-tyske landegrænse.

 

De øvrige er kommet via færgeforbindelser, hedder det i svaret til Welt am Sonntag.

 

Der er tale om kraftig stigning i forhold til januar – oktober 2016, hvor tysk politi registrerede 1.674 ulovligt indvandrede afviste asylansøgere fra Danmark og de øvrige skandinaviske lande, og heraf var de 996 kommet ind i Tyskland via den dansk-tyske grænse.

 

De illegale er især asylansøgere fra Afghanistan, Irak og Syrien, som er blevet afvist i Danmark og i de øvrige skandinaviske lande.

 

Når de bliver opdaget, søger de asyl i Tyskland.

 

Måske kun toppen af isbjerget

Sandsynligvis er der dog kommet langt flere illegale afviste asylansøgere ind Tyskland via den dansk-tyske grænse, fremgår det af svaret fra det tyske indenrigsministerium til Welt am Sonntag.

 

Det antal, der er blevet oplyst til avisen, er udelukkende dem, der er blevet opdaget af politiet og derpå registreret som asylansøgere.

 

Til gengæld kan tyskerne og de tyske myndigheder glæde sig over, at medens antallet af illegale indvandrere nord fra er steget, er antallet til gengæld fra syd faldet.

 

I perioden januar – november sidste år blev der Bayern og Baden-Württemberg således registreret 19.600 illegale afviste asylansøgere fra Schweiz og Østrig mod hele 74.000 i samme periode 2016.

 

Dog er antallet af indvandrere i Angela Merkels Tyskland ikke noget problem: ”Wir schaffen das!” som hun udtrykte det under en pressekonference den 31. august 2015

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article172231951/Illegale-Einreise-Migranten-kommen-ueber-Daenemark-nach-Deutschland.html

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…