Hvad er impotens, og hvad kan man gøre?

Colourbox

Der er nogle ting som man taler meget åbent om, og så er der andre ting som de fleste ser som et tabu at tale om. Impotens er sådan en ting, der er mange mænd som bliver ramt af impotens, men ofte føler mændene skyldfølelser eller skam, og derfor søger de ikke lægehjælp. Men faktisk er impotens slet ikke noget man skal føle skam over, hvis ikke det bliver omtalt, så kan det faktisk ende med, at give meget store psykiske problemer for den person som har dette problem, men lige så ofte kan det også føre til psykiske problemer for partneren.

 

Hvad er impotens for noget?

 

Impotens bliver ofte også kaldt for rejsningsproblemer og er faktisk en erektil dysfunktion. Men hvad betyder det egentligt? Der er flere ting som skal finde sted for at en mand kan få en rejsning, det er en form for kollaboration mellem personens nervesystem, blodkarrene i kroppen, hormonbalancen og absolut lige så vigtigt er psyken.

 

Der er mange som tror at impotens kun er noget som rammer ældre mænd, men faktisk bliver yngre mænd ramt af det lige så ofte som ældre mænd. Impotens kan også være et kortvarigt problem, eller det kan være et problem som vare over længere tid. Der er mange mænd som går i panik hvis de pludselig står i den situation hvor de har rejsningsproblemer, det er ofte flovt for dem.

 

Faktisk er der mange mænd som på et eller andet tidspunkt i deres liv har rejsningsproblemer, det kan skyldes mange forskellige ting, hvis man er meget stresset, eller hvis man har været syg. Hvis det kun sker en gang imellem så er det ikke noget man behøver at være nervøs for.

 

Hvornår er det tid til at opsøge en læge?

 

Hvis ens rejsningsproblemer vare længere eller er et problem som ofte kommer tilbage, så kan det være man skal overveje at tale med sin læge. Det kan godt være at man syntes det er lidt pinligt at tale med sin læge om det, men du skal huske på at læger er professionelt trænede, og ofte har patienter som har det samme problem som dig. Ofte vil lægen finde ud af hvorfor problemer er opstået, og om der er tale om psykisk impotens eller om der er en fysisk grund til, at der er rejsningsproblemer.

 

Hvad er fysiske grunde til impotens?

 

Der er mange som tror, at impotens kun skyldes psykiske problemer, men faktisk er der mange sygdomme som også kan resultere i impotens, eftersom en rejsning har meget med blodomløbet i kroppen at gøre, så kan ting som åreforsnævring eller hjertekarsygdomme føre til impotens. En anden sygdom som ofte bliver forbundet med impotens er diabetes, faktisk viser det sig at næsten 50% af de mænd som har diabetes også har problemer med rejsning.

Hvad er psykiske grunde til impotens?

 

Naturligvis er der også mange psykiske grunde til at man kan opleve impotens, det kan være man måske er nervøs for at man ikke er god nok, eller måske føler man at man ikke har nok erfaring til, at kunne gøre et tilfredsstillende job. Det kan også være, at man er meget stresset på grund af jobbet eller på grund af andre ting i ens hverdag. Det kan også være man lider af en psykisk sygdom som depression eller andre sygdomme som kan have indflydelse på ens sexliv.

 

Hvad kan man gøre mod impotens?

 

Det gode ved impotens er at der er mange forskellige ting som du kan prøve for, at få hjælp med dit problem. Hvis du taler med din læge kan det være at han foreslår medicinsk behandling, brug af hjælpemidler eller måske endda foreslår at en kirurgisk behandling er det rigtige valg. Ofte starter lægen dog med at foreslå en samtale med en sexolog eller en psykolog, da det ofte er her problemet ligger. Man kan også starte med en tabletbehandling, den mest kendte form for medicin mod impotens, som de fleste kender over hele verden er Viagra, den lille blå pille virker inden for en time. Man kan også prøve andre ting som en pubesring, der sættes rundt om penis og på den måde hjælper med en rejsning.

 

Der er som sagt mange grunde til at der opstår impotens, men heldigvis er der også mange forskellige ting som du kan prøve for at hjælpe med problemet, det vigtigste er, at du ikke giver op, du er ikke alene om dette problem, og det er bestemt ikke noget som du skal skamme dig over.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…