Hippie-vine fra Argentina

Argentina er berømt for sin vindyrkning, der foregår i højder, som vinbønder i andre lande ville korse sig over. Markerne ligger således op til 1500 meter over havets overflade i omgivelser, som er præget af intense solbestråling og voldsomme temperaturudsving og så golde jordbundsforhold, at man har svært ved at forstå, at noget kan overleve her.

 

Men det kan vinplanter altså, og det er et slaraffenland for nørdede vinmagere, som kun tænker i eksperimenter, der kun har ét formål, nemlig at nå den ypperste kvalitet, og som ikke er bange for at gå imod strømmen.

 

3 brødre

En af disse vinøse, nærmest hippieagtige aficionados hedder Juan Pablo Michellini, og sammen med sine brødre Gerardo og Matias etablerede han i 2017 vinhuset, Bodegas Zorzal, i det argentinske svar på Premier Grand Cru i Bordeaux-området: Gualtallary.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ligger i Uco Valley i Mendoza provinsen, og brødrene køber deres vindruer fra bæredygtige marker, som ligger i højder mellem 1350 og 1450 meter over havet. Her udvikler druerne både en tykkere skal end normalt og en høj aromatisk kompleksitet, som skyldes en lang modningsperiode.

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinmarkerne i Uco Dalen har generelt et meget højt kalkindhold, men specielt for Gualtallary gælder yderligere en stor forskel i jordbundsforholdene inden for samme markområde, ja fra vinrække til vinrække. Derfor opleves også et godt indhold af mineral i vinene.

 

Opdelt efter kvalitet

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Vinmarkerne i Gualtallary er delt op efter de forskellige voksesteders kvalitetsniveau, og der tales således om Terroir Unico, der byder på lettere vine, og om Gran Terroir, der leverer kraftigere sager. Zorzal-brødrenes eget påfund er prestigecuveer ved navn Eggo Filoso, hvor Eggo fortæller, at vinen er modnet i æggeformede amforaer.

 

Philipsons import

Det er Philipson Wine i Kokkedal, som i sit utrættelige arbejde på at forny og udvide sit i forvejen store sortiment af argentinske vine er stødt på Bodegas Zorzal og nu står for importen en pæn andel af den totale produktion på årligt 480.000 flasker.

 

Barbarerne

Men de tre brødre har ikke nok i deres egen bodega, men har taget initiativ til et samarbejde mellem en række andre små producenter, der har specialiseret sig i kvalitetsvine i Uco Valley, under navnet Barbarians – inspireret af navnet på et rugbyhold.

 

De deler passionen for økologisk vinbrug og vinfremstilling med vildgær og har respekt for miljø og lokalsamfund, men samtidig går de ikke af vejen for at bryde normer og for at udføre eksperimenter med henblik på at finde frem til Uco Dalens mangfoldigheder. En del af disse iværksætterlignende vinhuses vine importeres også af Philipson Wine.

 

Stjerneregn

Det er en sand fornøjelse at lægge smagsløg til disse vine, som udover en høj kvalitet også udmærker sig ved et prisniveau, der ligger i et leje, hvor ingen er udelukket. Her kommer et lille udpluk af Philipson Wines sortiment:

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

 

Hvidvin

 

2017 Terroir Único, Chardonnay drue, Gualtallary/Tupungato Valley, Argentina – Normalpris 119,95 kr. – Tilbudspris pr. stk. ved køb af 12 flasker: 69,95 kr.

 

Rødvin

 

2015 Terroir Único, Malbec drue, Gualtallary/Tupungato Valley, Argentina – Normalpris 119,95 kr. – Tilbudspris pr. stk. ved køb af 12 flasker: 69,95 kr.

 

Læs også
Kom marts du søde milde!

2016 Terroir Único, Pinot Noir drue, Gualtallary/Tupungato Valley, Argentina – Normalpris 119,95 kr. – Tilbudspris pr. stk. ved køb af 12 flasker: 69,95 kr.

 

2014 Gran Terroir, Pinot Noir drue, Gualtallary/Tupungato Valley, Argentina –

Normalpris 159,95 kr. – Tilbudspris pr. stk. ved køb af 12 flasker: 99,95 kr.

 

2015 Eggo Filoso Pinot, Pinot Noir drue, Gualtallary/Tupungato Valley, Argentina – Normalpris 204,95 kr. – Tilbudspris pr. stk. ved køb af 12 flasker: 139,95 kr.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…