Heftig strid i Tyskland: Merkel beskyldes for at tage indvandrernes parti over for ældre og fattige tyskere

Det er lige den sag, Angela Merkel ikke har brug for.

 

Blandt tyskerne har der været kraftigt voksende utilfredshed med hendes udlændingepolitik. Her ligger formentlig hovedforklaringen på, at hun fik et elendigt valg i september sidste år.

 

Kritikerne bebrejder hende, at hun har lukket alt for mange asylansøgere ind, og at offentlige midler i stigende grad går til indvandrere i stedet for til ældre og fattige tyskere.

 

Nu har en konkret sag fået disse problemer til at eksplodere mellem hænderne på forbundskansleren.

 

Uddeling af gratis mad

Rundt omkring i Tyskland findes der steder, hvor man uddeler gratis mad til værdigt trængende mennesker. Et af disse steder ligger i byen Essen og hedder Essener Tafel.

 

I december sidste år besluttede man her, at folk kun kunne få udleveret gratis mad, hvis de kunne dokumentere, at de var tyske statsborgere.

 

Ifølge stedets leder, Jörg Sartor, var dette nødvendigt, fordi andelen af udlændinge, der kommer efter gratis mad, er steget med 75 procent i de seneste år.

 

Mange af disse udlændinge er unge, som har været ret pågående, når maden skulle fordeles. Det har skræmt en del tyskere, især ældre mennesker og enlige mødre væk, lyder det fra Sartor.

 

Derfor vil maden fremover kun blive givet til tyske statsborgere.

 

Dette har udløst en voldsom ballade. Essener Tafel er blevet anklaget for racisme, og der er skrevet ”nazister” på den velgørende organisations biler.

Læs også
Begyndelsen til enden for Angela Merkel

 

Merkels udtalelse

Senest er Angela Merkel gået ud med en direkte kritik af den nye ordning hos Essener Tafel.

 

Hendes formuleringer viser samtidig, at hun godt er klar over, at hun bevæger sig ud i et farvand fyldt med politiske miner. Til RTL sagde hun om Essener Tafels beslutning:

 

”Det er ikke godt, men det viser også det tryk, der er, og hvor mange mennesker der oplever dette behov. Derfor håber jeg, at man også kan finde gode løsninger, der ikke udelukker bestemte grupper.  Sagen viser, hvor mange mennesker der er henvist til den slags ordninger.”

 

Her taler en kansler, der er nervøs for reaktionerne. Og det er der nok også god grund til.

 

En hel del af befolkningen vil formentlig se hendes reaktion som endnu et udtryk for, at hun tager indvandrernes parti på bekostning af ældre og svage tyskere.

 

Læs også
Lussing til Angela Merkel – hendes parti tager opgør med hendes udlændingepolitik

Flere politikere har allerede været ude med kritik af hendes udtalelser. Herunder hendes fremtrædende partifælle Wolfgang Bosbach og lederen af det liberale FDP, Christian Lindner.

 

En pensioneret rengøringsdame siger sin mening

En af dem, der har følt sig generet af de mange unge indvandrere ved madudleveringen i Essen, kommer til orde i BILD.

 

Det er den 60-årige pensionist Jutta Motzek. Hun har tidligere arbejdet som blandt andet rengøringsdame, men måtte opgive på grund af sygdom. Den gratis mad er derfor faldet på et tørt sted hos hende.

 

Til BILD siger hun, at problemerne omkring udlændingene og maduddelingen blev så ubehagelige, at hun overvejede at holde op med at komme der. Hun fortsætter:

 

”Det blev stadig værre. Ofte kom det til skænderier i køen. Jeg er mest bange for de unge. De er ofte så ubehøvlede og har ingen respekt for de ældre. ”

 

Jutta Motzek hilser det velkommen, at man indtil videre kun uddeler maden til tyske statsborgere.

Læs også
Nu rejser den tyske forbundsdag en debat om FN’s omstridte migrationspagt – Folketinget bør gøre det samme

 

Nye vanskeligheder for Merkel

Indtil videre holder Essener Tafel fast i sin ordning på trods af reaktionerne fra både forbundskansleren og grupper med bøllemanerer.

 

I andre tyske byer siger de ansvarlige for lignende maduddelinger, at de ikke har problemer, som de ikke kan håndtere.

 

Men sagen er eksploderet i offentligheden. Den vil med stor sikkerhed give Merkel nye vanskeligheder med udlændingepolitikken.

 

Den kriseramte kansler har ellers problemer nok i forvejen.

 

 

Læs også
Tysk avis afslører, hvordan Merkel åbnede Tysklands grænser for asylstrømmen – den historie kan Henrik Sass og S lære af

https://www.bild.de/politik/inland/angela-merkel/wie-gerecht-ist-die-kritik-am-tafel-chef-54952206.bild.html

 

https://www.bild.de/bild-plus/news/inland/hilfsorganisationen/fruehrentnerin-traute-sich-nicht-mehr-zur-essener-tafel-54951600.bild.html 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…