Han var blandt andet med til at tæve en mand ihjel – nu mener LFT-leder Shuaib Khan, at hans menneskerettigheder er blevet krænket

Arkiv / Skærmprint Localeyes.dk

Det er en grov krænkelse af mine fundamentale menneskerettigheder, at jeg er blevet udvist af Danmark.

 

Sådan lyder det fra den pakistanske statsborger, 32-årige Shuaib Khan.

 

Han er især kendt som leder af den berygtede indvandrebande Loyal to Familia, hvis spidskompetencer er vold, drab og narkohandel.

 

Men den 20. november var det slut.

 

Anklagemyndigheden ankede en sag om trusler mod en betjent til Højesteret. Og i modsætning til både byret og landsret dømte Højesteret bandelederen udvisning af Danmark i en periode på seks år.

 

Nu render han til Menneskerettighedsdomstolen

Men den sag bliver nu indbragt for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, oplyser hans advokat, Michael Juul Eriksen, ifølge BT.

 

”Det gør han også af hensyn til andre, der kan komme i samme situation,” siger advokaten til avisen.

 

Han mener, at der er en god chance for, at domstolen i Strassbourg vil tage sagen, da domstolen ifølge Juul Eriksen ikke tidligere har udtalt sig om tilsvarende situationer.

 

Advokatens påstand er, at udvisning er en krænkelse af Shuaib Khans ret til et privatliv, som er garanteret i konventionens artikel otte, skriver BT.

 

Men den holder ikke, mener Institut for Menneskerettigheder

Da Højesteret den 20. november afsagde udvisningsdommen, udsendte Institut for Menneskerettigheder samme dag en pressemeddelelse med en kommentar til Højesterets afgørelse.

 

Her vurderer Instituttet, at udvisningen ”er i overensstemmelse med menneskerettighederne.”

 

Vurderingen begrundes med, at Menneskerettighedsdomstolen på det seneste har overladt en større skønsmargin til de nationale domstole i blandt andet sager om udvisning af kriminelle udlændinge.

 

På den baggrund mener instituttet, at der er god grund til at tro, at Menneskerettighedsdomstolen vil acceptere udvisningen.

 

”Politikerne har bedt de danske domstole om at gå til grænsen af konventionerne. Det har Højesteret gjort i dag. Om dommen så holder i Strasbourg, må vi vente og se, men min vurdering er, at Menneskerettighedsdomstolen vil acceptere udvisningen,” siger Instituttets direktør, Jonas Christoffersen, i pressemeddelelsen.

 

Mishandlede en mand til døde

Den udviste Shuaib Khans strafferegister er lang som et år.

 

På trods af sine blot 32 år er det lykkedes ham at rage intet mindre end domme på tilsammen omkring 15 års fængsel til sig, og hvoraf han takket være prøveløsladelser har nøjedes med at afsone cirka ti år.

 

I perioden 2003 til 2017 har han således fået ikke færre end 13 domme for primært personfarlig kriminalitet.

 

I en alder af 20 år gjorde Shauib Khan sig for første gang for alvor bemærket.

 

Den 7. april 2007 ved cirka fem-tiden om morgenen deltog han sammen med fire andre i et regulært voldsorgie i Jomfru Ane Gade i Aalborg

 

Her blev den 21-årige fotomodel William Lennon Davis blev maltrakteret med skårede flasker, stole og knytnæveslag og sluttelig døde af fjorten knivstik.

 

Det var angiveligt Shauib Khan, som førte kniven. Han blev idømt otte års fængsel, og undgik med nød og næppe den udvisningsdom, som anklagemyndigheden allerede dengang havde krævet.

 

Han var knap nok blevet løsladt, førend han den 21. december 2013 blev idømt tre og et halvt års fængsel ved Retten i Frederiksberg for blandt andet grov vold.

 

Fremsatte trusler mod politiet

Inden den endelige udvisningsdom i Højesteret havde han i forvejen en betinget udvisningsdom i bagagen, så set i det lys er udvisningen logisk.

 

Sagen, der aktuelt førte til Højesterets udvisning, drejede sig om trusler mod politiet under en visitering af LFT-bandemedlemmer på Nørrebro.

 

Her skulle bandelederen have sagt til en af betjentene, at han skulle passe på sin ryg.

 

Det opfattede byretten opfattede som en trussel og idømte Shauib Khan en dom på tre måneders fængsel, og som altså nu har medført, at han bliver udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

 

Til gengæld er der så en stor chance for, at hans forældre får lov til at blive i deres lejlighed. De har fået deres lejemål opsagt af boligforeningen på grund af deres søns utryghedsskabende fremfærd.

 

Den sag er i øjeblikket anket til Østre Landsret – men nu bliver det måske slet ikke nødvendigt.

 

Læs også:

https://www.bt.dk/krimi/shuaib-khan-vil-klage-til-strasbourg-over-udvisning?fbclid=IwAR0bwbludQIC_7a2q_QELWzrDrNPLhkuVtf4ze7oYtSZMtVXqbJ-mtCvb_0

 

https://menneskeret.dk/nyheder/hoejesteret-udviser-bandeleder

 

https://denkorteavis.dk/2017/shauib-khan-er-berygtet-leder-af-loyal-to-familia-han-er-blevet-en-truende-magtfaktor-i-det-danske-samfund-mens-myndighederne-snorksov/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…