Titale mod indvandrere: Udsatte lærling for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter

Ialt er fire håndværkere tiltalte, to af dem er ikke-danske statsborgere (Modelfoto: Colourbox)

En 20-årig håndværkerlærling blev ifølge politiets tiltale mishandlet gennem flere måneder af sin chef og tre andre kolleger.

 

Mishandlingen af lærlingen skete i et firma i Kolding, hvor han ifølge politiets anklager blev udsat for flere voldelige overgreb, hvor han blev holdt fast af en håndværkerkollega, mens hans chef pressede et kosteskaft eller et lignende redskab op mod den unge mands endetarm, så han efterfølgende havde blødninger.

 

I et af tilfældene blev lærlingen overfaldet tre gange på samme dag. Hver gang fik han presset et kosteskaft eller et lignende redskab op mod endetarmen af sin chef.

 

Desuden blev lærlingen på et tidspunkt overfaldet og holdt fast af en kollega, mens chefen klippede et hul i lærlingens bukser og pressede en tømmerblyant op i hans endetarm, selv om lærlingen skreg og bad dem stoppe. Lærlingen måtte efterfølgende trække sine underbukser ud af endetarmen, og overgrebet medførte blødninger og ømhed.

 

Det fremgår af et anklageskrift fra Sydøstjyllands Politi, der har rejst tiltale mod den i dag 20-årige 3F’ers tidligere chef og tre af hans tidligere kolleger i firmaet.

 

Det skriver Fagbladet 3F.

 

De fire håndværkere skal i juni i retten, hvor de er tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling af en af deres tidligere lærlinger.

 

Ifølge tiltalen foregik overfaldene fem gange fra marts til 15. september 2016, hvor fremgangsmåden var den samme. Angiveligt blev den unge mand væltet omkuld og holdt fast, mens lærlingens chef pressede et kosteskaft op i endetarmen på lærlingen.

 

– Lærlingen skriger og beder flere gange mændene om at stoppe. Lærlingen er efterfølgende øm og har blødninger i endetarmen, lyder det blandt andet i anklageskriftet, ifølge Fagbladet 3F.

 

Overfaldene fandt ifølge politiet sted på forskellige byggepladser i Horsens og i Odense, mens han også skulle være blevet overfaldet i firmaets lager i Kolding.

 

Og det ryster anklageren.

 

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er efter min opfattelse langt, langt over grænsen for håndværker-humor eller normal adfærd på en arbejdsplads, siger anklager hos Sydøstjyllands Politi Anna Holm.

 

Udover overgrebene er de fire mænd også tiltalt for at have filmet overgrebet, ligesom de er tiltalt for voldtægtsparagraffen, der har en strafferamme på op til otte års fængsel.

 

 

To er ikke-danske statsborgere og de kræves udvist

Den tiltalte chef og en forhenværende kollega nægter sig skyldige. De to øvrige tiltalte i sagen er ikke danske statsborgere og kræves derfor udvist af Danmark.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…