Fyrtårnet blandt Languedocs vinbønder

Siden romertiden har Sydfrankrig været storleverandør af vin, der spænder fra det middelmådige til det sublime, men mest det første. Blandt fyrtårnene, som i dagens vinbillede lyser op som foregangsmænd, der sætter vin med kvalitet i højsædet, finder vi Jean Claude Mas. Han er 58 år og 4. generation i firmaet Domaines Paul Mas, som blev grundlagt i 1892 i byen Pézenas i vinområdet Languedoc.

 

Lige fra barnsben var han engageret i vin og sugede til sig af viden fra sin bedstefar Raymond og faderen Paul, når de havde gang i gærings- og blandingskarrene. Men før det blev alvor for alvor med vinen, tog han en universitetsuddannelse med hovedfagene økonomi og marketing og løb i 3 år hornene af sig som professionel racerkører i bil og på motorcykler.

 

Vin med stil

I starten af 1990’erne havde han job på topslottene Château Talbot og Château Pape Clément i Bordeaux, og i denne periode mødte han i 1992 den daværende førende italienske vinmager Giorgio Grai, som i dag langt over 80 år stadig er en levende legende i store vinkredse. Dette møde blev skelsættende, idet Jean Claude Mas her lærte kunsten at blande og lave ”vin med stil”, som han selv udtrykker det.

 

I 1995 blev han direktør for et stort vineri, Domaines Virginie i Beziers, men forberedte samtidig sine første blandinger på familiegården, som fra denne årgang blev markedsført under navnet Paul Mas..

 

Mange slotte og marker

Siden da er det gået slag i slag, og i dag omfatter Domaines Paul Mas vinslottene Château Paul Mas, Château Crès Ricards, Château de Martinolles, Domaine de la

 

Ferrandière, Château Terames Astruc, Mas de Tannes og Domaine du Silène, som i alt omfatter mere end 600 hektarer vinmarker.

 

Jean Claude Mas leder et vinmager team bestående af 6 vinmagere og særligt landbrugsfagligt uddannede, der alle har en erfaringsmæssig oversøisk baggrund fra ”de nye vinlande”. Filosofien er, at vinmarkerne er det essentielle i vinproduktion, og derfor er perfektion her altafgørende for vinens kvalitet.

 

Hos AMKA

I Danmark importerer firmaet AMKA i Randers et udvalg af Domaines Paul Mas’ vine. Sortimentet omfatter både vine til fest og til den gode dagligdag, hvor papvinen ikke gør fyldest nok. På telefon 86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vi starter med de festlige og slutter af med de bedre dagligvine:

Læs også
Sydamerikas bedste Pinot Noir-vine

 

2013 Astelia Chardonnay. Denne elegante og eksotisk smagende hvidvin er fremstillet på 100% Chardonnay druer. Lækker til fiskeretter.  Kampagnepris: 199 kr.

 

2013 Astelia Sauvignon Blanc. En hvidvin produceret af 100% Sauvignon Blanc druer. Farven er strågul og smagen er fyldt af frugt og urter. Kampagnepris: 139 kr.

 

2012 Astelia Cabernet Sauvignon. Granatrød, harmoniske og velafbalanceret rødvin med intens duft af hindbær og vanilje. Smagen har noter af ristede nødder, chokolade og sveskeblommer. Kampagnepris: 199 kr.

 

2016 Paul Mas Sauvignon Blanc. Hvidvinen her har en elegant duft af stikkelsbær og citrusfrugter. Smagen er frisk og fyldig. God til Sushi. Kampagnepris hos MENU og Spar: 59,95 kr.

Læs også
Interessen for vin fra Bordeaux vokser igen

 

2016 Paul Mas Syrah. En harmonisk rødvin med både frugt og krydderier, som smyger sig omkring smagsløgene i en lang behagelig finish. Kampagnepris hos MENY og Spar: 59,95 kr.

 

2014 Paul Mas Vignes de Nicole. Denne harmoniske rødvin er fremstillet af Cabernet Sauvignon og Merlot druer og er velegnet til f.eks. vildtragout. Kampagnepris: 95 kr.  

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…