Frankrigs nye minister for sikkerhed er en hård nyser – det kan styrke Macron

Christophe Castaner (Wikipedia)

PARIS: Den nyudnævnte franske indenrigsminister Christophe Castaner, 51 år, viser sig at være en hård nyser.

 

Han vil kvadratmeter for kvadratmeter lade politiet tilbagerobre de såkaldt følsomme bydele, hvor muslimske indvandrere fører sig frem som områdets beherskere.

 

Han vil sikre dem, der værner om den jævne franskmands sikkerhed. Overgreb mod politifolk, gendarmer, brandfolk og ambulancechauffører skal ikke tolereres, men medføre strenge straffe.

 

Politikorpset skal tilføres nyt mandskab. De skal have bedre udstyr, flere våben og biler.

 

Castaner, som var socialist, før han konverterede til Emmanuel Macrons parti La République En March, får bevilget nye euro-millioner, hvor andre ministre må skære ned på deres budget.

 

Er han i den grad i kridthuset hos præsidenten? Bestemt ikke. Macron søgte flere andre muligheder, for Castaner vidnede i en senatshøring mod den algierske livvagt Alexandre Benalla, som præsidenten havde et nært personligt forhold til.

 

Men udnævnelsen af Castaner slap igennem, fordi Macron kunne dække sig ind med at være optaget af sikkerheden i skolerne.

 

Billeder af en elev, der truede en lærer med pistol for at få slettet en anmærkning for forsømmelse, ophidsede ikke alene Macron, men især hans kone, den tidligere folkeskolelærer Brigitte Macron.

 

Så for ikke at få nye problemer med sin folkegunst, der i forvejen er i frit fald, slap udnævnelsen af den hårde nyser igennem.

 

Om Castaner er hans livret eller ej betyder mindre. Udnævnelsen af den hårde nyser kan kun styrke Macron i meningsmålingerne.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…