Først sagde den ene nej, og så sagde den anden – så nu er det endt med, at Lars Løkke Rasmussen selv tager til Marrakech

(Foto: Ole-Sørensen)

Det har åbenbart været svært for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at finde en minister i sin regering, der vil lægge navn til Danmarks tiltrædelse af FN’s migrationsaftale,

 

Først erklærede den ene fagminister på området, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), at: ”Jeg har ikke tidligere deltaget i den slags konferencer, og jeg ser heller ikke mig selv som deltager i den her.”

 

Herefter pegede pilen på den anden fagminister på området, udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), men hun erklærede kort og godt: ”Nej, det skal jeg ikke!”

 

Under Dansk Folkepartis hasteforespørgsel i onsdags om FN-aftalen forsikrede statsministeren, at regeringen skam vil sende en minister til at skrive under på Danmarks vegne i den marokkanske by Marrakech på mandag.

 

Og det bliver altså statsministeren selv, der tager afsted

Nu viser det sig så, at statsministeren selv bliver den minister, der på mandag drager til Marrakech.

 

I en pressemeddelelse oplyser Statsministeriet, at statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager i FN-konferencen om migration i Marrakesh den 10. december 2018.

 

Her vedtages FN’s ”Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” politisk og efterfølgende formelt på FN’s Generalforsamlings 74. møde den tirsdag 18. december, der er udråbt til international migrantdag.

 

I forbindelse med pressemeddelelsen fastslår Lars Løkke Rasmussen blandt andet, at:

 

 

”FN-erklæringen er et symbol på, om man vil være en del af det internationale samfund eller ej, og jeg er glad for, at et bredt flertal i Folketinget i forbindelse med debatten i onsdags signalerede klar opbakning til, at Danmark tilslutter sig erklæringen,” lyder det fra statsministeren, som fortsætter:

 

”Grænseoverskridende problemer kræver grænseoverskridende samarbejde – ikke isolation. Jeg er som statsminister ikke i tvivl om på hvilken side af stregen, Danmark skal befinde sig.”

 

Venstre takkede Socialdemokratiet for indsatsen

Under hasteforespørgslen om den forkætrede FN-aftale, som regeringen har nægtet at oversætte til dansk, gik Socialdemokratiet i front for at sikre et flertal for dansk tilslutning til migrantaftalen.

 

Det var således Socialdemokratiets ordfører, Mattias Tesfaye, der som talsmand for de tre regeringspartier, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, fremsatte det beslutningsforslag, der gav regeringen flertallet for at underskrive FN-traktaten.

 

Under debatten lød der da også en tak til Socialdemokratiet fra Venstres ordfører, Mads Fuglede, som afsluttede sin ordførertale således:

 

”Med de ord skal jeg på vegne af Venstre sige, at vi er glade for det forslag til vedtagelse, som hr. Mattias Tesfaye tidligere læste op.”

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2018/bag-lars-loekkes-ihaerdige-kamp-for-fns-migrationspagt-staar-angela-merkel-han-vil-ikke-tage-et-aabent-opgoer-med-hende/

 

https://denkorteavis.dk/2018/loebet-er-koert-socialdemokratiet-var-i-front-for-at-sikre-at-regeringen-fik-flertal-for-at-underskrive-fns-migrationsaftale/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…