Filmanmeldelse A QUIET PLACE: Gys, mere gys – gab!

** 2 stjerner ud af 6

 

A QUIET PLACE (’et stille sted’) er et familieforetagende. John Krasinski, der står bag filmen som både instruktør, manuskriptforfatter og producent, spiller den ene hovedrolle.  Hans hustru, Emily Blunt, den anden.

  

Genren er gyser med G, og det er synd at sige, at der er sparet på rædsels-effekterne.   

 

Handling
Filmen blænder op for vist nok et apotek. Nogle slørede personer bevæger sig på tværs af lærredet i et slags lagerrum. De viser sig at høre sammen i familien Abbott bestående af faderen Lee (John Krasinski), moderen Evelyn (Emily Blunt) og børnene Regan (Millicent Simmonds) og Marcus (Noah Jupe).

  

Af uransagelige årsager skal de være helt stille og kommunikerer derfor via tegnsprog. En udtryksmåde, de har lært sig at mestre på grund af Regans døvhed.

 

Forklaringen på stilheden kommer forholdsvis hurtigt: Den mindste lyd, den spædeste støj – bortset fra naturens egne – kalder forfærdelige, dødbringende monstre frem. Mange mennesker er omkommet på verdensplan og flere savnes.

 

Den intelligente, opfindsomme, kærlige og omsorgsfulde far Lee kæmper bravt hver eneste dag for at værne sin familie og sikre dens overlevelse. Men vanskelighederne tårner sig op. Ikke mindst da Evelyn bliver gravid.

  

Hvordan skal hun føde uden at skrige, og hvordan forhindre den efterfølgende babygråd? Er en fremtid overhovedet mulig?

 

Utroværdigt plot og persontegning

Hovedtemaet hvordan-beskytte-sine-børn mod farer er helt bestemt både vedkommende og relevant. Krasinski har også fint styr på sine gyser-virkemidler, ikke mindst suspense (en langsomt stigende spænding, der kan blive næsten uudholdelig).  
  

Med det sagt emmer såvel plot som persontegning af utroværdighed – figurerne hænger ganske enkelt ikke sammen psykologisk. Det tæller også på minussiden, at flere scener udvikler sig til ren følelsesporno.

 

Er man gyserfan, skal denne film selvfølgelig ses. Men man skal godt nok være en passioneret af slagsen. At filmen har fået en rating på IMDb (International Movie Database) på 8.4 går over min forstand.

 

Læs også
Ny film: Hollywood med Tarantino-briller – vold og humor

Spilletid: 90 minutter

Medvirkende: John Krasinski, Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe  

Instruktør: John Krasinski

Manus: Bryan Woods, Scott Beck, John Krasinski  

Censur: Tilladt for børn over 15 år

Premieredato: Torsdag d. 5. april  

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…