Fastgroet urin og rester af afføring – Fødevarestyrelsen har været på kontrolbesøg hos pizzaria

Google Map

I tirsdags den 9. oktober troppede Fødevarerejseholdet fra Miljø- og Fødevareministeriet op i Dominos Pizza i Ballerup.

 

Besøget skete efter henvendelse fra en kunde, som havde kontaktet fødevarestyrelsen omkring forholdene på pizzariet.

 

Om kunden havde set personaletoilettet skal være usagt, men Fødevarestyrelsens rejsehold gjorde det, og fik sig noget af en overraskelse.

 

Og bestemt ikke af de positive.

 

Indtørret urin og afføringsrester

Tværtimod er rejseholdet rapport om forholdene på Dominos personaletoilet i Ballerup en beregning om toiletforhold værre, end de nogen har været hos DSB i gamle dage.

 

Af Fødevarerejseholdets rapport fremgår det blandt andet, at:

 

”Virksomhedens personaletoilet fremstår ikke rent. Virksomhedens håndvask er fyldt med mørke rander af kalk og snavs samt omkring afløbet er der gule og mørke plamager af gammel kalk, skidt og snavs,” hedder det blandt andet i rapporten, som fortsætter:

 

”Ligeledes er der rundt om hele afløbet tykke dannelser af slim med gammelt snavs og hår, der ligger en større klat af slimede skidtrester i og omkring afløbet.”

 

Og det her er endda kun begyndelsen. Videre hedder det i rapporten blandt andet:

 

”Selve toiletkummen fremstår med nedløben fastgroet gul urin. Langs kanten af kummen er der fastgroet brun-orange aflejringer,” konstaterer Fødevarestyrelsens Rejsehold og fortsætter:

 

”På undersiden af toiletbrættet er der gullige ansamlinger og stænk med hvad Fødevarerejseholdet vurderer til at være indtørret urin. Mellem toiletbræt og sisternen fremstår hængslerne og porcelæn med urin og brunlige ansamlinger, som vurderes til at være fæces.” (Afføring, red.)

 

Brugte sodavandsflaske efter toiletbesøg

Rengøring efter toiletbesøg herunder vask af de ædlere dele blev klaret ved hjælp af en sodavandsflaske, fremgår det af rejseholdets rapport:

 

”Ved toiletpapiret henstod en 1½ liternes sodavandsflaske, som ud fra det oplyste bliver brugt til personlig hygiejniske foranstaltninger efter at personalet har besøgt toilettet.”

 

Ligeledes hævdede virksomheden, at toilettet var blevet rengjort få dage før kontrolbesøget:

 

”Der er fremvist dokumentation for at toilettet senest er blevet gjort rent lørdag den 6. oktober 2018 i følge virksomhedens egenkontrol. Ifølge virksomhedens egenkontrol skulle toilettet gøres rent igen om 4 dage, på lørdag den 13. oktober 2018.”

 

Men den hoppede rejseholdets folk ikke på, men mener tværtimod, at personaletoilettet udgør en sundhedsfare for personalet og for kunder, som spiser de pizzaer, personalet fremstiller:

 

”Fødevarerejseholdet vurderer at toilettet ikke er blevet gjort rent for nylig og forholdet har stået på gennem længere tid,” hedder det i rapporten, som fortsætter:

 

”Fødevarerejseholdet vurderer tillige, at der er risiko for at personale, som benytter det belastede toilet, bliver forurenet i en sådan grad, at de kan overføre sygdomsfremkaldende bakterier til fødevarer, som gør fødevarerne uegnet til konsum.”

 

Sagen er foreløbig endt med en supersur Smiley plus en bøde samt naturligvis krav om, at toilettet vil blive rengjort. Det vil blive kontrolleret ved efterfølgende besøg på virksomhedens regning.

 

Du kan læse hele Fødevarerejseholdets hårrejsende kontrolrapport her:

http://www.findsmiley.dk/Sider/KontrolRapport.aspx?Virk1533745

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…