Rød blok vil sammen med de konservative tvinge læger til at arbejde i Vollsmose – læge raser: De svigter danskerne

Foto: Privat

Odense har hårdt brug flere praktiserende læger. Derfor har Region Syddanmark besluttet at oprette to nye stilling til praktiserende læger. De skal udbydes til salg for omkring 300.000 kroner.

 

Men Odense har et særligt problem. Det er tilsyneladende ingen der vil være praktiserende læge i indvandrerbebyggelsen Vollsmose.

 

Og det har udløst et slagsmål i regionsrådet.

 

Et flertal prøver nu at tvinge danske læger til at arbejde i Vollsmose.

 

Det er Socialdemokratiet, De Konservative, SF, Ehendslisten og De Radikale, som forsøger at tvinge læger til at have praksis i Vollsmose.

 

De stemte igennem, at der udmøntes to nye ydernumre med udgangspunkt i Vollsmose Sundhedscenter.

 

Et mindretal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og løsgængeren Marianne Mørk Mathiesen stemte imod. De mener, det er uansvarligt over for de øvrige borgere i Odense at gennemtvinge, at de to stillinger i . I referatet står der:

 

“Første prioritet er for Venstre, Dansk Folkeparti og løsgænger Marianne Mørk Mathiesen at sikre lægedækningen i Odense, hvilket kræver en hurtig udmøntning af ydernumre i Odense. Den forsinkelse af udmøntningen af ydernumrene, som ændringsforslaget forårsager, gør efter vores opfattelse lægedækningssituationen i Odense uansvarligt sårbar.”

 

Marianne Mørk Mathiesen, der selv er læge kalder det på Facebook for “ghettolæger”.

 

Hun kritiserer, at Socialdemokratiet og De Konservative i Folketinget går ind for at opløse indvandrerghettoer, mens de i regionsrådet gør det modsatte.

 

Hun mener partierne favoriserer indvandrerne i Vollsmose. De tror åbenbart, at somaliere, der har rejst 12.000 km ikke kan tage bussen 4 km til lægen. Derfor skal to danske læger tvinges til at have lægeklinik i Vollsmose. Indvandrerne behøver så ikke bevæge sig ud af ghettoen for at komme til læge. Samtidig er der danskere i udkanten af regionen med dårlig infrastruktur, der har 20 km til nærmeste læge.

 

Hvis Mohammed ikke vil komme til det danske sunhedsvæsen, så må det danske sundhedsvæsen åbenbart komme til Mohammed, skriver Marianne Mørk Mathiesen.

 

Men ingen læger vil søge. Vi spilder bare en masse tid til skade for borgerne., siger hun til Den Korte Avis.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…